Fotoizstādē lidostā "Rīga" var iepazīt Latvijas olimpiešus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 28. aprīļa līdz 17.maijam starptautiskajā lidostā ''Rīga'' apskatāma Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ceļojošā fotoizstāde "Olimpiskās pamatvērtības - draudzība, cieņa, izcilība", dodot iespēju lidostas pasažieriem un apmeklētājiem tuvāk iepazīt Latvijas olimpiešu priekus, veiksmes un neveiksmes Olimpiskajās spēlēs Pekinā 2008.gadā un Vankūverā 2010.gadā, vēsta LOK.

Trīsdesmit lielformāta fotogrāfijās skatāmi Vankūveras Olimpiskie vicečempioni – skeletonists Martins Dukurs un kamaniņu sportisti Juris un Andris Šici.

Tāpat arī Pekinas Olimpisko spēļu čempions BMX Māris Štrombergs, vicečempions šķēpa mešanā Ainārs Kovals, bronzas medaļas ieguvējs svarcelšanā Viktors Ščerbatihs, kā arī Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība, Latvijas Hokeja izlase un daudzi labi zināmi Latvijas olimpieši - biatlonists Ilmārs Bricis, šķēpa metējs Vadims Vasiļevskis, modernās pieccīņas sportisti Jeļena Rubļevska un Deniss Čerkovskis, šorttrekists Haralds Silovs un citi.

''Manuprāt, lidosta ir veiksmīgi izraudzīta vieta Olimpiskajai fotoizstādei, kurā fiksēti Latvijas izcilāko sportistu emocionālākie starta mirkļi Olimpiskajās spēlēs. Tā ir vienreizēja iespēja pašiem sev un arī Latvijas viesiem atgādināt, ka mūsu valstī dzīvo cilvēki, ar kuriem varam patiesi lepoties, to vidū arī sportisti, kas nes Latvijas vārdu tālu pasaulē un stiprina mūsu lepnumu par savu valsti," uzskata LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un atzinīgi novērtē starptautiskās lidostas ''Rīga'' atsaucību un lielo ieinteresētību ekspozīcijas izvietošanā.

Izstādes tapšanu atbalsta Starptautiskās Olimpiskās komitejas programma ''Olimpiskā solidaritāte''.

Trīsdesmit lielformāta foto darbu autori ir Latvijas sporta fotogrāfi Dainis Caune, Romāns Kokšarovs, Aivars Liepiņš un Ilmārs Znotiņš, kas Olimpisko spēļu laikā spējuši iemūžināt Olimpiskās pamatvērtības – draudzību, cieņu un izcilību. LOK fotoizstādes kuratore ir LOK galvenā speciāliste Olimpiskās izglītības un informācijas jautājumos Aija Erta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu