Latvijas hokeja izlasei izvirzīts mērķis iekļūt 1/4 finālā (140)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans otrdien vēl nenosauca galīgo nacionālās komandas sastāvu dalībai 2013. gada pasaules čempionātā (PČ). Treneris vēl neesot ticis skaidrībā par vienu uzbrucēju un aizsargu, kuru pieteiks čempionātam.

Nolans nenosauca galīgo izlases sastāvu, jo vēl gaidot Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Ročestras «Americans» uzbrucēju Zemgus Girgensonu. Sērijā līdz trijām uzvarām «Americans» ar rezultātu 0-2 atrodas iedzinējos.

Savukārt Nolans lēmumu, kuru aizsargu atstās Rīgā, pieņems šovakar vai rītdien.

«Šis bija interesants sagatavošanās posms,» sacīja Nolans. «Vairāki vadošie spēlētāji bija savainoti, tādēļ vajadzēja veidot pavisam citu komandu. Esmu lepns par puišiem, kuri izgāja visu sagatavošanās posmu.»

Mērķis - ceturtdaļfināls

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans atklāja, ka izlasei pasaules čempionātā izvirzīts mērķis iekļūtu ceturtdaļfinālā. Nolans ļoti saprotoši uztvēra federācijas uzstādījumam.

Izlases galvenais treneris neatklāja, kurš stāvēs vārtos pirmajā mačā pret Krieviju.

Uz pasaules čempionātu Latvijas izlase dosies ceturtdien plkst. 9.30.

Mūsu izlase pirmo spēli aizvadīs sestdien, kad otro gadu pēc kārtas čempionāta ievadā jātiekas ar pašreizējo titula īpašnieci Krieviju. Pēc tam Latvija spēlēs pret ASV, Austriju, Slovākiju, Vāciju Franciju un Somiju. Četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Tālākais turnīra reglaments ved uz Zviedriju, kur tiks noskaidrots galīgais vietu sadalījums.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu, bet grupu vājākās komandas zaudēs vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Latvijas valstsvienība pārbaudes spēlēs

DatumsLaiksSpēleVieta
3. aprīlis17.30Čehija - Latvija 4:3Jindričkov Hradeca
4. aprīlis18.15Čehija - Latvija 1:0Jindričkov Hradeca
7. aprīlis17.00Latvija - Zviedrija 1:2«Arēna Rīga»
8. aprīlis19.30Latvija - Zviedrija 0:6«Arēna Rīga»
19. aprīlis19.30Latvija - Baltkrievija 0:3«Arēna Rīga»
20. aprīlis17.00Latvija - Baltkrievija 4:1«Arēna Rīga»
28. aprīlis17.00Francija - Latvija 3:1Ruāna

Latvijas hokeja izlases kandidāti pasaules čempionātā

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Kristers Gudļevskis, Māris Jučers.

Aizsargi: Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Oskars Cibuļskis, Agris Saviels, Jānis Andersons, Ralfs Freibergs un Krišjānis Rēdlihs.

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Miks Indrašis, Koba Jass, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Andris Džeriņš, Juris Štāls un Māris Bičevskis.

TVNET Helsinkos!

Uz Helsinkiem dosies arī «TVNET Sports» komanda Edgara Garosa un Gata Krecera personā. TVNET operatīvi nodrošinās informāciju par Latvijas hokejistu sekmēm, kā arī par visu pārējo izlašu veikumu. Tas viss būs atrodams «TVNET Hokejs 2013».

Komentāri (140)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu