Jēkabsones-Žogotas un Jansones komandām uzvaras Eirolīgas spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Andrey Petukhov

Uzvaru FIBA Eirolīgas turnīra spēlēs trešdien izcīnīja latviešu basketbolistes Anetes Jēkabsone-Žogota pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK un Turcijas komanda Tarsusas «Belediye», kurā spēlē Liene Jansone.

Jēkabsone-Žogota guva piecus punktus, bet UGMK komanda savā laukumā ar 79:58 (24:13, 16:17, 20:16, 19:12) uzvarēja Francijas klubu «USO Mondeville», izcīnot jau desmito uzvaru turnīrā.

Latviete šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu un vienu no četriem trīspunktu metieniem. Vēl viņas kontā bija arī divas izcīnītas atlēkušās bumbas, viena izprovocēta piezīme un divas pieļautas kļūdas.

Jāizceļ, ka Jēkabsone-Žogota no 2002. līdz 2004.gadam pārstāvēja «USO Mondeville» vienību un tas bija basketbolistes pirmais ārzemju klubs karjerā.

Jekaterinburgas vienībā rezultatīvākā šajā cīņā ar 20 gūtiem punktiem bija Francijas izlases spēlētāja Sandrina Grudā, bet «USO Mondeville» pie 14 gūtiem punktiem tika amerikāņu viesspēlētāja Noele Kvina.

UGMK vienībai šī bija jau desmitā uzvara tikpat spēlēs, un Jekaterinburgas basketbolistes divus mačus pirms regulārā čempionāta beigām ieņem pārliecinošu pirmo vietu C apakšgrupā. Vienība jau ilgāku laiku garantējusi sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Jēkabsone-Žogota tikai pagājušā gada novembra sākumā atgriezās laukumā pēc smagas traumas izārstēšanas.

Citā cīņā pie panākuma tika arī Tarsusas «Belediye», kas savā laukumā ar 81:70 (28:22, 22:15, 20:11, 11:22) samērā pārliecinoši uzvarēja novājināto Ungārijas komandu Ģēras «Hat-Agro UNI».

Jansone šoreiz laukumā pavadīja 22 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienu no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem, bet grozam garām raidot abus tālmetienu mēģinājumus. Tāpat latviete šajā cīņā arī tika pie piecām atlēkušajām bumbām.

«Hat-Agro UNI» rindās sezonas pirmo pusi aizvadīja arī latviete Ieva Kubliņa, tomēr šomēnes viņa to atstāja.

Neskatoties uz panākumu, Tarsusas «Belediye» ar divām uzvarām desmit spēlēs joprojām atrodas A apakšgrupas pēdējā, septītajā, pozīcijā un jau ir zaudējusi cerības kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Šogad turnīrā 21 komanda sadalīta trijās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Tā kā vietu izslēgšanas spēlēs sev jau garantējusi arī «Final Eight» turnīra rīkotāja Jekaterinburgas UGMK, zināms, ka pēc divu apļu turnīra izslēgšanas spēlēs iekļūs katras apakšgrupas piecas labākās komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu