«TTT Rīga» ar uzvaru sāk apvienoto Latvijas un Igaunijas čempionātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pārliecinošu uzvaru pirmajā apvienotā Latvijas un Igaunijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē sestdien izcīnīja pagājušās sezonas Latvijas vicečempiones «TTT Rīga».

Aizvadītajā mačā «TTT Rīga» savā laukumā ar rezultātu 112:54 (29:12, 24:12, 26:13, 33:17) pieveica Raplas klubu «AmEst».

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 19 gūtiem punktiem bija Krista Brīdiņa, Dita Rozenberga izcēlās ar 17 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, bet Ieva Krastiņa iekrāja 16 punktus.

Savukārt «AmEst» komandas labā 20 punktus guva Kerli Hāsa.

Ar pārliecinošu panākumu turnīrā sestdien iesaistījās arī pagājušās sezonas Latvijas čempionvienība «Cēsis», kas savā laukumā ar 89:51 (27:12, 29:5, 17:10, 16:24) pieveica «Liepājas papīrs» basketbolistes.

Uzvarētājām šajā spēlē rezultatīvākā bija Kristīne Silarāja, kura guva 22 punktus, bet par punktu mazāk iekrāja Ieva Vītola. Savukārt Liepājas kluba rindās ar 13 punktiem izcēlās Agija Kruga.

Citā spēlē zaudējumu piedzīvoja RTU/«Merks» komanda, kas izbraukumā ar 53:108 piekāpās Igaunijas čempionvienībai Tallinas «Eclex».

Latvijas klubā rezultatīvākā ar 21 punktus bija Daina Lazdeniece, kura bija vienīgā savas komandas spēlētāja, kas iekrāja vismaz desmit punktus.

Neveiksmi turnīra pirmajā mačā cieta arī «Latvijas Universitātes» basketbolistes, kuras viesos ar 56:62 atzina Igaunijas junioru izlases bāzes komandas «Audentes» pārākumu. Latvijas komandas labā 12 punktus guva Paula Lūķe.

Turnīrā kopumā piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas Igaunijas.

Pamatturnīrā komandas sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunijā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu