Butauts: Centīsimies izpildīt ļoti augstos uzdevumus (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas čempionvienība Rīgas VEF pirmdien iepazīstināja ar kluba mērķiem, stādot priekšā kluba vīziju gaidāmajai basketbola sezonai. Komandas galvenais treneris Ramūns Butauts atklāja, ka sastāvs ir nokomplektēts, bet izvirzītie mērķi, viņaprāt, ir ļoti augsti. Kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups pastāstīja, ka budžets ir nedaudz zem trim miljoniem eiro, kas ir mazliet vairāk nekā pērn.

Ar komplektāciju Butauts apmierināts

«Centāmies saglabāt komandas kodolu no pagājušā gada, lai šajā procesā būtu turpinājums. Mums izdevās parakstīt kontraktus ar tādiem spēlētājiem kā Kaspars Bērziņš un Dairis Bertāns. Par šo faktu es esmu ļoti apmierināts, jo šie spēlētāji lieliski aizvadīja spēlēs nacionālās komandas sastāvā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Viņi kļuva par izlases līderiem, un man prieks, ka viņi palika mūsu komandā,» pauda Butauts.

Kluba rindās turpinās spēlēt divi Lietuvas leģionāri - Donāts Zavacks un Antans Kavaļausks, kuru sniegums apmierinājis treneri pagājušajā sezonā. Sastāvā būs arī jaunas sejas. Komandā iekļāvies Latvijas publikai zināmais, pieredzējušais Ērls Roulends, Lūks Loukss, Viljams Denjelss, bijušais «Ventspils» aizsargs Artūrs Strēlnieks un Lauris Blaus.

Spēlētāji treniņos strādā vaiga sviedros

«Ar komandas komplektāciju mēs esam apmierināti. Mikroklimats ir labs, un treniņprocess rit pilnā sparā, spēlētājiem strādājot ar lielu azartu,» skaidro Butauts.

Sastāva papildinājumi pagaidām nav plānoti, tomēr ir doma pastiprināt garā gala līniju. Kluba vadība neslēpa, ka runājusi ar iepriekš vienībā spēlējošo Baltkrievijas centra spēlētāju Artjomu Parahovski, bet nav izdevies vienoties par sadarbību.

Pārbaudes spēlēs pozitīva bilance

Pagaidām komanda aizvadījusi septiņas pārbaudes spēles, kurās gūtas piecas uzvaras. Treneru korpuss vēl vēlējies nospēlēt vismaz divus mačus, taču neizdevās vienoties ar pretiniekiem.

«Esam gatavi sezonai un centīsimies izpildīt kluba vadības izvirzītos ļoti augstos uzdevumus,» uzsver Butauts.

Mērķi augstāki nekā pērn

Māris Martinsons
Māris Martinsons Foto: LETA

«Eiropas kausā mēs gribam iekļūt astotniekā, VTB līgā mēs gribētu iekļūt izslēgšanas spēlēs un trešo gadu pēc kārtas vēlamies izcīnīt Latvijas čempiontitulu,» viņš sacīja.

Viens no iemesliem, kāpēc klubs nolēmis nepiedalīties BBL, ir līgas regress, kas esot sācies pēc tam, kad to sācis vadīt Romualds Brazausks.

Sastāvs izgājis pilnvērtīgu sagatavošanās posmu

«Esmu ļoti priecīgs, ka sagatavošanās posmu mēs iesākām pilnā sastāvā, tajā skaitā leģionāri, kas parasti tā nav. Visi ir pilnvērtīgi izgājuši sagatavošanās posmu, izņemot Latvijas izlases basketbolistus Kasparu Bērziņu un Dairi Bertānu, bet viņi ir labā formā, ko arī parādīja spēlēs. Ar mikroklimatu problēmu nav ne laukumā, ne ārpus tā. Ar nepacietību gaidām sezonu, lai pierādītu sevi un sasniegtu mērķus,» pastāstīja komandas kapteinis Kristaps Janičenoks.

Arī šosezon komanda Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionāta spēles aizvadīs reģionos. Kluba pārstāvji viesojušies Dobelē, Talsos, kur ir sakārtota infrastruktūra. Jau zināms, ka VEF spēlēs arī Saldū, tāpat kā tas notika pagājušajā sezonā.

Pagājušajā sezonā kluba budžets bija nepilni 2,7 miljoni eiro, toties šogad tas ir nepilni 3 miljoni eiro. Jaunups minēja, ka klubu nav atstājis neviens sponsors un ir pievienojušies jauni.

Valteram nav bijis konflikts ar vadību

Martinsons kliedēja baumas par Sanda Valtera nesaskaņām ar kluba vadību, kā rezultātā viņš pametis Rīgas vienību un savu karjeru turpinās BK «Ventspils» rindās. «Sandim klubs izteica piedāvājumu, uz ko viņš izteicas, ka apdomās. Viņš teica, ka meklēs labāku piedāvājumu. Nav tā, ka viņš tika ierobežots.»

Klubu pametis arī viens no vietējās publikas mīluļiem Kērtiss Miledžs, viņš kļuvis prasīgāks finansiālajā aspektā.

Visas mājas spēles starptautiskajos turnīros Rīgas VEF aizvadīs «Arēnā Rīga», un tās būs iespējams skatīties televīzijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu