Sorokins: «Dinamo» vajadzētu dot iespēju Cipulim (89)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Mūsu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas «Dinamo» jaunajā sezonā pagalam nevedās ar momentu realizāciju - pirmajās deviņās cīņās rīdzinieki guvuši tikai 16 vārtus. Līdz ar neizteiksmīgo sniegumu uzbrukumā «Dinamo» neizdodas tikt arī pie kārotajām uzvarām. TVNET sazinājās ar bijušo «Dinamo» aizsargu Oļegu Sorokinu, kurš sniedza savu skatījumu un komentāru par «Dinamo» startu jaunajā čempionātā.

Nekad nav guvuši daudz vārtu

«Vai tad kādreiz ir bijis tā, ka vārti mums birst aumaļām? Manuprāt, nē! Es domāju, ka «Dinamo» komandā stabili ir tikai divi uzbrucēju virknējumi. Piemēram, Gints Meija un Andris Džeriņš, kuri šobrīd spēlē otrajā maiņā, nekad nav metuši daudz vārtu. Un ko tad mēs pēkšņi pieprasām, lai viņi gūst vārtus katrā spēlē?» komandas spēli komentēja bijušais Latvijas valstsvienības aizsargs Oļegs Sorokins.

Pietrūkst veiksmes

«Kā jau esat pamanījuši, arī aizsargi ar neko dižu uzbrukumā nav izcēlušies. It kā jau visu pareizi darām - metam pa vārtiem un ejam pēc atlēkušām ripām.

Godīgi sakot, gribētos, lai kāds aktīvāk vārtu priekšā pacīnās, jo pagaidām šajā komponentē izskatāmies pablāvi.

Protams, nenoliegšu, ka kaut kādā mērā mūsējiem arī neveicas.»

Bijušais «Dinamo» aizsargs Sorokins uzsvēra, ka katrai maiņai vajadzētu darboties tikpat produktīvi, kā to dara pirmais uzbrucēju trio Miks Indrašis, Mārtiņš Karsums un Džeimijs Džonsons. Šī triecienmaiņa no kopējiem 16 vārtiem guvusi astoņus.

Kā potenciālais snaiperis «Dinamo» komandā tiek uzskatīts bijušais Amerikas hokeja līgas (AHL) bombardieris Aleksandrs Žirū, tomēr viņš deviņās cīņās atzīmējies ar diviem precīziem raidījumiem pretinieku vārtos. «Ja esat pamanījuši, tad Žirū katrā spēlē ir vairāki ļoti labi momenti - var redzēt, ka viņš pēc visiem dotumiem ir īsts snaiperis. Vismaz man kā bijušajam hokejistam tas ir redzams. Iespējams, ka Žirū vēl nav atrasti piemēroti partneri, ar kuriem viņš varētu atvērties uz visiem simts procentiem,» teic Sorokins.

Sniegums neataino rezultātu

«Uzskatu, ka šobrīd uz laukuma darbojamies ļoti labi. Piemēram, pret Mitišču «Atlant», kuriem mēs zaudējām ar 2:5, - «Dinamo» dominēja visu spēli,» novērojis Sorokins.

«Visos līdzšinējos mačos esam bijuši labāki nekā pretinieks, tomēr uzvar tas, kurš iemet par vieniem vārtiem vairāk.

Šajā komponentē mēs bijām sliktāki.»

Pēc «Dinamo» neveiksmes pret Ņižņijnovgorodu Rīgas kluba vadība izlēma parakstīt vienošanos ar izbrāķēto Čehijas kluba Prāgas «LEV» centra uzbrucēju Polu Šehuru.

Vai dot iespēju Cipulim?

«Tagad galvenais būs atrast vietu Šehuram, lai viņš pēc iespējas ātrāk iejūtas komandā. Jo, ja šis spēlētājs līdz šim ir bijis meistars, rādījis atzīstamu sniegumu, tad tam nevajadzētu radīt papildu galvassāpes. Tāpat mēs varam runāt par Mārtiņu Cipuli, kurš pirms pagājušās sezonas meta vārtus, taču treneru korpuss viņam neatrada lietojumu, iespējams, arī nevēlējās. Varbūt vajadzētu dot vēl vienu iespēju Mārtiņam, jo nekad tā nav bijis, ka divas sezonas pēc kārtas Cipulis nespēj gūt vārtus,» stāstīja Sorokins.

Atzīmēsim, ka 31 gadu vecais cēsnieks Cipulis šobrīd ir brīvais aģents un izskata jaunus karjeras iespējas.

Nākamo KHL regulārā čempionāta cīņu dinamieši aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņems Maskavas «Spartak» hokejistus.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā «Dinamo» šobrīd ar deviņiem punktiem deviņās spēlēs ieņem 13.vietu.

Komentāri (89)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu