Jāgrs lokauta laikā spēlēs Čehijas komandā Kladno «Rytiri» (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pieredzējušais čehu uzbrucējs Jaromirs Jāgrs uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laiku pievienojies savas dzimtenes komandai Kladno «Rytiri».

Tāpat «Rytiri» komandai pievienojies arī Tomašs Plekaņecs, turklāt vienība paziņojusi, ka papildinājumi varētu vēl sekot, jo Čehijas čempionātā lokauta laikā vienībām atļauts piesaistīt līdz pieciem hokejistiem.

Zīmīgi, ka pagājušajā gadā tieši Jāgrs un Plekaņecs tika atzīti par diviem labākajiem Čehijas hokejistiem.

Šajā vasarā Jāgrs uz nākamo sezonu bija noslēdzis līgumu ar NHL komandu Dalasas «Stars», bet Plekaņecs spēlē Monreālas «Canadiens» rindās.

Jāgrs ir astotais visu laiku labākais rezultatīvākais NHL spēlētājs. Karjeras laikā čehs guvis 665 vārtus un izpildījis 988 rezultatīvas piespēles, par 70 punktiem atpaliekot no septītajā pozīcijā esošā Mario Lemjē.

1991. un 1992.gadā Jāgrs kā pusaudzis kopā ar Pitsburgas «Penguins» komandu, kurā spēlēja arī Lemjē, ieguva Stenlija kausu, bet 1999.gadā viņš kļuva par līgas vērtīgāko spēlētāju.

Pēc lokauta izziņošanas svētdien aktīvi papildinās daudzu Eiropas valstu komandas.

Par latviešu uzbrucējs Herberta Vasiļjeva komandas biedru Vācijas hokeja čempionāta (DEL) komandā Krēfeldes «Pinguine» kļuvis Kristians Ērhofs, kurš ikdienā pārstāv Bufalo «Sabres» komandu.

Tikmēr Somijas augstākās hokeja līgas - «SM-liiga» - komandai Helsinku «Jokerit» pievienojies Valteri Filipula no Detroitas «Red Wings» vienības.

Vēl Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Ukrainas komandai Doņeckas «Donbass», kurā spēlē latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, jau oficiāli pievienojušies Filadelfijas «Flyers» uzbrucējs Ruslans Fedotenko un Vinipegas «Jets» uzbrucējs Aleksejs Poņikarovskis.

Kā ziņots, pirmā par papildinājumiem paziņoja Magņitogorskas «Metallurg» vienība, kurai pievienojās NHL pagājušās sezonas un šī gada pasaules čempionāta vērtīgākais spēlētājs Jevgēņijs Malkins, kā arī pieredzējušais aizsargs Sergejs Gončars.

Tāpat tuvu skaļiem līgumiem ir arī citas KHL vienības - Andrejs Kosticins pievienosies Čeļabinskas «Traktor» komandai, kurai varētu pievienoties arī šī gada Stenlija kausa čempions Losandželosas «Kings» rindās Vjačeslavs Voinovs. Jaunais krievu uzbrucējs Nails Jakupovs, kuru šī gada NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo pirmo numuru izvēlējās Edmontonas «Oilers» komanda, visticamāk, tomēr spēlēs Ņižņekamskas «Ņeftehimik», kaut viņš tika nosūtīts uz Ziemeļamerikas junioru līgu, bet Iļja Kovaļčuks ir ļoti tuvu spēlēšanai Sanktpēterburgas SKA vienībā, kaut viņu cer iegūt arī Maskavas «Spartak».

Pazīstamais Aleksandrs Ovečkins, visticamāk, spēlēs Maskavas CSKA rindās, kas interesējas arī par Iļju Brizgalovu, bet Magņitogorska kā trešo atļauto NHL spēlētāju plāno pieteikt Nikolaju Kuļominu.

Tikmēr Jaroslavļas «Lokomotiv», iespējams, jau ir parakstījusi līgumu ar Aleksandru Sjominu, kaut oficiāli tas vēl nav izziņots.

Noslēdzoties līdzšinējam kolektīvajam līgumam, pusnaktī no sestdienas uz svētdienu pēc vietējā laika sācies NHL lokauts.

Līdz ar to slēgtas visu klubu treniņbāzes un tās netiks atvērtas līdz jauna kolektīvā līguma parakstīšanai. Tikpat ilgi visi spēlētāji ir brīvi no saistībām ar NHL klubiem.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu