Latvijas U-20 basketbolistes izcīna pirmo uzvaru EČ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-20 meiteņu basketbola izlase Ungārijā notiekošā Eiropas čempionāta pirmā posma otrajā mačā piektdien ar rezultātu 67:64 (17:21, 16:9, 20:15, 14:19) uzvarēja Baltkrievijas vienaudzes, svinot savu pirmo panākumu turnīrā.

Maču Latvija izlase iesāka ļoti neveiksmīgi, nokļūstot zaudētājos ar 0:9. Līdz pirmās ceturtdaļas beigām latvietes gan spēja atgūties, panākot rezultātu 17:21, bet otrās ceturtdaļas sākumā rezultātu jau izlīdzināja. Pēc pirmā puslaika Latvijas basketbolistēm bija trīs punktu pārsvars (33:30), bet pēc trešās ceturtdaļas pārsvars sasniedza jau astoņus punktus (53:45).

Pēdējās ceturtdaļas gaitā Latvijas vienības pārsvars sastādīja desmit punktus, tomēr minūti pirms cīņas beigām latvietes bija vadībā vairs tikai ar 66:64. Kad līdz cīņas beigām bija atlikušas 14 sekundes, Latvijas izlase bija vadībā ar 67:64. Pēdējās sekundēs Rūta Veidere divreiz kļūdījās no soda metiena līnijas, tomēr atlēkušo bumbu izcīnīja Latvija, tādējādi nosargājot uzvaru.

Rezultatīvākā Latvijas komandā ar 18 gūtiem punktiem bija Dita Rozenberga, kura izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, 15 punktus un deviņas bumbas zem groziem iekrāja Paula Tomsone, bet 12 punkti Ances Aizsilas kontā.

«Uzvarējām ar labu aizsardzību. Mocījām pretinieces, likām viņām spēlēt neizdevīgā stilā un smagā cīniņā bijām mazliet labāki,» Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē izlases galveno treneri Aināru Čuksti. «Nedalīšu komandu veiksminiecēs un neveiksminiecēs, jo uzvara ir visas komandas nopelns. Visas cīnījās, visas darīja, ko varēja. Dažas patīkami pārsteidza. Piemēram, Tomsone, kura nospēlēja ļoti droši un pārliecinoši. Pašās beigās ļoti pietrūka Rozenbergas, kuru sekretariāta kļūdas dēļ ceturtās ceturtdaļas sākumā noņēma malā it kā ar piecām piezīmēm. Statistikā gan fiksētas tikai četras, bet tiesneši bija nepielūdzami.»

«Neapmierina tika soda metienu precizitāte - 12 no 26. Ja tā būtu bijusi labāka, izpaliktu nervozēšana galotnē un tagad jau būtu garantija, ka ceturtajā vietā nepaliksim. Bet basketbolā nekad viss nevar būt ideāli,» piebilst treneris. «Baltkrievijas komanda pirmajā spēlē ar Spāniju necīnījās, gatavojoties mačam ar mums. Nepalīdzēja, tomēr situācija grupā ir sarežģīta. Lietuvas komanda, protams, ir stiprāka par baltkrievietēm, taču starp turnīra dalībniecēm sācis ceļot vēdera vīruss un viena lietuviešu līdere jau izgājusi no ierindas.»

Pirms tam pirmajā A grupas kārtā Latvijas basketbolistes ar 66:71 piekāpās Lietuvai, bet Baltkrievija ar 39:73 kapitulēja Spānijai.

Ar pagājušā gada Eiropas U-20 čempionātā uzvarējušo Spānijas izlasi Latviju cīņa sagaida sestdien.

Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām ar B grupas (Itālija, Zviedrija, Nīderlande, Polija) labākajām komandām. Savukārt ceturtās komandas cīnīsies par 13.-16.vietu, trīs vājākajām vienībām atstājot A divīziju.

Latvijas U-20 jauniešu izlases galvenais treneris ir Čukste, kurš iepriekš šosezon arī vadīja Latvijas U-18 junioru basketbolistes, kuras palika devītajā vietā Eiropas čempionāta B divīzijā.

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas U-20 basketbolistes aizvadīja piecas pārbaudes spēles - jūnija pirmajā pusē divreiz piekāpās Igaunijas sieviešu valstsvienībai, jūlija vidū divreiz tikās ar Krievijas vienaudzēm, spējot izcīnīt arī vienu uzvaru, bet vēl pēc nedēļas piekāpās Zviedrijas U-18 izlasei.

Pagājušajā gadā Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionātā ieņēma 12.vietu, bet pirms tam 2009. un 2010.gadā Latvijas U-20 basketbolistes izcīnīja trešo vietu.

Latvijas U-20 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Guna Lagzdiņa, Agate Geka, Sabīne Dukāte, Krista Brīdiņa, Ance Aizsila, Rūta Veidere, Dita Rozenberga, Paula Tomsone, Asnāte Fomina, Paula Langina, Renāte Reine, Ilze Jākobsone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu