Latvieši gatavi konkurēt ar pasaules labākajiem vindsērfingistiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivo Blūms

2012. gadā no 20. līdz 26. augustam Latvijā, Liepājā pirmo reizi norisināsies Formula Windsurfing Pasaules čempionāts, kurā piedalīsies 150 dalībnieki no 20 valstīm, TVNET informē pasākuma organizatori.

Pasākumā piedalīsies labākie pašmāju braucēji, kā arī pasaules labākie vindsērfinga speciālisti no Austrālijas, Brazīlijas, ASV, Francijas, Izraēlas un citām pasaules valstīm.

Pasaules čempionāta cīņas paredzamas sīvas, jo uz Formula Windsurfing pasaules čempionātu Liepājā ieradīsies Formula Windsurfing pasaules ranga līderi Paolo Dos Reiss un Willhelm Schurmann no Brazīlijas, trīskārtējais pasaules čempions Stīvs Allens no Austrālijas, četrkārtējais pasaules čempions Maiks Buzianis no ASV un daudzi citi izcili vindsērfinga meistari.

Kā atzina viens no visu laiku labākajiem Latvijas vindsērfinga meistariem Māris Birzulis, vindsērfinga sacīkstēs nepieciešama ne tikai fiziskā sagatavotība un atbilstošs inventārs, bet arī veiksme, pieredze un meistarība. Tās latviešu braucējiem netrūkst un tāpēc ir pārliecība, ka izaicinājums ir patiešām aizraujošs un iespējas uzvarēt ir vienādas visiem.

Savukārt Jānis Preiss atzina, ka cīnīties pazīstamos ūdeņos ir vieglāk, tāpēc šobrīd rezultātu prognozēt grūti - Jānis centīsies iekļūt labāko divdesmitniekā.

Formula Windsurfing ir universālākais vējdēļu veids, ar kuru iespējams burāt vienlīdz labi gan lēnos, gan ātros vējos. Tas ir īpaši labi piemērots vidēja līmeņa un pieredzējušiem braucējiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu