Šķēpmetējai Ozoliņai-Kovalei sestā vieta Eiropas čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas šķēpmetēja Sinta Ozoliņa-Kovale piektdien izcīnīja sesto vietu Eiropas čempionāta finālsacensībās.

Labāko rezultātu Ozoliņa-Kovale sasniedza jau pirmajā mēģinājumā, kad šķēpu raidīja 59,34 metru tālumā. Vēl viņai tika ieskaitīti arī trešais un sestais rezultāts, kuros latviete šķēpu raidīja attiecīgi 55,92 un 59,24 metru tālumā.

Neveiksmīgi sacensības aizvadīja Latvijas rekordiste Madara Palameika, kura savā labākajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 56,82 metri, ieņemot astoto pozīciju. Vēl viņai tika ieskaitīti arī 50,21 un 55,21 metru tāli metieni.

Savukārt trešā Latvijas pārstāve finālsacensībās Līna Mūze savu labāko rezultātu sasniedza otrajā mēģinājumā, kad šķēpu raidīja 55,60 metru tālumā, kas viņai deva desmito vietu. Vēl latvietei tika ieskaitīti rezultāti 51,42 un 53,97 metru tālumā.

Mūzei neizdevās iekļūt astoņu labāko sportistu vidū, kas izpildīja vēl pa trim metieniem.

Tāpat Ozoliņai-Kovalei un Mūzei neizdevās izpildīt Londonas olimpisko spēļu A normatīvu.

Par Eiropas čempioni kļuva ukrainiete Vira Rebrika, kura piektajā mēģinājumā šķēpu raidīja 66,86 metrus tālu, kas viņai garantēja zelta medaļu.

Otro vietu izcīnīja pazīstamā vāciete Kristina Obergfela, kura savā labākajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 65,12 metri, bet trešā ar 63,69 metriem palika vēl viena Vācijas sportiste Linda Štāla.

No Latvijas šķēpmetējām līdz šim Londonas olimpiskajām spēlēm, kas sāksies pēc mēneša, kvalificējusies tikai Palameika.

Iepriekš piektdien no Latvijas sportistiem Jānis Leitis ieņēma 32.vietu tāllēkšanas sacensībās, bet diska metējs Oskars Vaisjūns ierindojās 25.vietā.

Tāpat piektdien sākās septiņcīņas sacensības, kurās Latviju pārstāv Aiga Grabuste un Laura Ikauniece. Pēc četrām disciplīnām Ikauniece kopvērtējumā ieņem septīto vietu, bet Grabuste atrodas devītajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu