Nevienam Latvijas šķēpmetējam neizdodas iekļūt EČ finālā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Neviens no trim Latvijas šķēpmetējiem trešdien nespēja kvalificēties Helsinkos notiekošā Eiropas čempionāta finālsacensībām.

Vislabāk kvalifikācijas sacensībās veicās Aināram Kovalam, kurš ar rezultātu 76,32 metri savā grupā ieņēma devīto vietu, bet kopējā ieskaitē uzrādīja 15.labāko rezultātu.

Viens no Kovala mēģinājumiem netika ieskaitīts, bet atlikušajā viņa rezultāts bija 71,33 metri.

14.vietā šajā pašā grupā ar rezultātu 72,42 metri ierindojās pasaules junioru rekordists Zigismunds Sirmais, kas kopējā ieskaitē latvietim deva 23.vietu.

Tikmēr fiasko cieta Latvijas rekordists Vadims Vasiļevskis, kuram netika ieskaitīts neviens no trim mēģinājumiem, līdz ar to viņš palika bez rezultāta.

Finālā, kas notiks ceturtdien, startēs kvalifikācijas normu sasniegušie sportisti vai 12 labāko rezultātu īpašnieki.

Finālsacensību norma bija tieši 83 metri, kuru spēja izpildīt tikai viens šķēpmetējs - soms Ari Manio.

TVNET jau ziņoja, ka sieviešu šķēpa mešanas finālsacensībām trešdien kvalificējās visas trīs Latvijas sportistes - Madara Palameika, Līna Mūze un Sinta Ozoliņa-Kovala.

Vislabāk kvalifikācijas sacensībās veicās Ozoliņai-Kovalai, kura ar rezultātu 59,41 metrs savā grupā ieņēma ceturto vietu, bet kopējā ieskaitē uzrādīja piekto labāko rezultātu.

Pārējie Ozoliņas-Kovalas metieni lidoja 53,39 un 55,44 metru tālumā.

Sestajā vietā šajā pašā grupā ar rezultātu 57,51 metrs ierindojās Mūze, kas kopējā ieskaitē latvietei deva devīto vietu.

Viens no Mūzes mēģinājumiem netika ieskaitīts, bet atlikušajā viņas rezultāts bija 53,83 metri.

Pieticīgāk nostartēja Latvijas rekordiste Palameika, kura savā labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 57,24 metru tālumā. Tas viņai deva ceturto vietu savā grupā un 11.pozīciju kopējā ieskaitē.

Pārējos mēģinājumos Palameika uzrādīja 55,47 un 55,85 metrus, bet kvalifikācijas normatīvs bija 60,00 metri, kuru izpildīja tikai divas sportistes.

Sieviešu finālsacensības notiks piektdien.

Pa trim sportistēm finālā būs tikai no Latvijas un Vācijas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu