Prandelli: Veiksme šoreiz bija mūsu pusē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas futbola čempionāta ceturtdaļfināla spēlē starp Itālijas un Anglijas izlasēm veiksme svētdien bija itāļu pusē, taču komanda uzvaru noteikti bija pelnījusi, uzskata Itālijas valstsvienības galvenais treneris Čezāre Prandelli.

Eiropas čempionātā, kas risinās Polijā un Ukrainā, pēdējo ceļazīmi uz pusfinālu svētdien izcīnīja Itālijas izlase, kas ceturtdaļfināla cīņā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja Angliju.

Mača pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās bezvārtu neizšķirti 0:0, bet 11 metru sitienu sērijā Itālija bija pārāka ar 4:2.

«Piekrītu Anglijas izlases galvenajam trenerim Rojam Hodžsonam - 11 metru sitienu sēriju veido 80% veiksmes un 20% meistarības,» pēc cīņas izteicās Prandelli. «Protams, ka ir komandu līderi, kuri šādās situācijās kļūdās retāk, jo ir pieraduši pie šādas spriedzes un prot kontrolēt savus nervus. Tomēr, jā, visu nosaka veiksme.»

«Nebiju pārsteigts, ka mums izdosies tik ļoti diktēt spēles notikumus. Mūsu vienīgās bažas bija par angļu pretuzbrukumiem, taču maniem spēlētājiem izdevās tos laicīgi apturēt,» piebilda treneris. «Lai arī nerealizējām nevienu no veiktajiem sitieniem pa vārtiem, uzbrucēji padarīja ļoti labu darbu, jo radīt šādas iespējas bija ārkārtīgi grūti.»

«Mēs nespēlējām tikai ar sirdi, atdevi un iekšējo uguni, bet arī ar galvu. Komandai vienmēr jābūt pilnai ar idejām. Mēs parādījām vēlmi spēlēt futbolu un radīt iespējas gūt vārtus,» izcēla Prandelli.

Savukārt Itālijas izlases vārtsargs Džanluidži Bufons atzinis, ka pēc tik pārliecinoša pamatlaika un papildlaika viņš baidījies, ka izlase par neizmantotajām iespējām samaksās.

«Man bija bail, jo, sakot loteriju, ir tikai divas iespējas - uzvarēt vai zaudēt. Tomēr uzskatu, ka bijām pelnījuši spēlēt pusfinālā, jo 120 minūšu griezumā mēs bijām labāki,» izteicās Bufons.

Pārējās ceturtdaļfināla spēlēs ceturtdien Portugāle ar 1:0 pārspēja Čehiju, piektdien Vācijas izlase ar 4:2 pieveica Grieķiju, bet sestdien pašreizējā Eiropas un pasaules čempionvienība Spānija ar 2:0 apspēlēja Franciju.

Līdz ar to Eiropas čempionāta pusfinālā Portugāles izlase tiksies ar Spāniju, bet Vācija samēros spēkus ar Itāliju.

Pusfināla spēles notiks trešdien un ceturtdien, bet finālspēle paredzēta svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu