Nigērijai līdz pirmdienai jāatceļ aizliegums valsts izlasei piedalīties starptautiskās sacensībās (3)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nigērijai līdz pirmdienas vakaram jāatceļ aizliegums valsts futbola izlasei piedalīties starptautiskās sacensībās, piektdien paziņoja Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

Pretējā gadījumā Nigērijas Futbola federācijai draud diskvalifikācija.

Kā ziņots, lēmumu par aizliegumu Nigērijas futbolistiem piedalīties starptautiskās sacensībās trešdien pieņēma Nigērijas prezidents Gudluks Džonatans.

"Prezidents norādījis, ka izlase nedrīkstēs piedalīties starptautiskos turnīros nākamos divus gadus. Tas nepieciešams, lai sakārtotu futbolu Nigērijā," trešdien paziņoja prezidenta padomnieks Ima Niboro.

FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valkē piektdien pastāstīja, ka Nigērijas prezidents aizgājis pārāk tālu. Kā paredz FIFA noteikumi, valsts amatpersonām nav nekādu tiesību jaukties valstsvienības un nacionālās federācijas darbos.

Valkē apstiprināja, ka Nigērijas Futbola federācijai draud diskvalifikācija, ja līdz pirmdienas vakaram netiks atcelts valsts prezidenta pieņemtais lēmums.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Nigērija spēlēja vienā apakšgrupā ar Argentīnu, Grieķiju un Dienvidkoreju un palika pēdējā vietā, neiekļūstot astotdaļfinālā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu