Latvijas hokeja izlase apspēlē vareno Krieviju (310)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Fantastisku uzvaru Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra pārbaudes spēlē šodien izcīnīja Latvijas valstsvienība, kas savā laukumā ar rezultātu 1:0 revanšējās spēcīgajai Krievijas izlasei. Vienīgos vārtus Latvijas komandas labā guva Gints Meija.

(Papildināts viss teksts.)

Mača sākumā cīņas gaita bija līdzīga un daudz bīstamu momentu nebija ne pie vieniem vārtiem, bet pirmās trešdaļas vidū Latvijas izlase gandrīz minūti spēlēja piecatā pret trim pretiniekiem, taču lielo vairākumu neizdevās realizēt. Uzreiz pēc tam, kad komandas atsāka spēli vienādos sastāvos, Latvijai izdevās atklāt rezultātu. Meija izdarīja piespēli uz vārtu tālo stūri Armandam Bērziņam, taču ripa atsitās pret Krievijas izlases aizsarga Denisa Deņisova slidu un ieslīdēja Konstantīna Baruļina sargātajos vārtos.

Turpinājumā neliels pārsvars bija Krievijas komandai, taču Latvijas valstsvienības vārtos pārliecinoši darbojās Edgars Masaļskis, bet nepilnas trīs minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām mājiniekiem nācās spēlēt mazākumā, tomēr Krievijai vairākumu neizdevās realizēt, kaut gan tika izdarīti pāris bīstami metieni pa vārtiem.

Otrās trešdaļas sākumā vairāk uzbruka Krievijas izlases hokejisti, bet Latvija atbildēja ar labiem pretuzbrukumiem, taču lieliski spēlēja abi vārtsargi un rezultāts nemainījās. Mača 36.minūtē laukuma saimniekiem bija iespēja realizēt vairākumu, tomēr to neizdevās izdarīt, bet turpinājumā cīņas gaita izlīdzinājās un vairākas bīstamas epizodes bija pie abu komandu vārtiem.

Otrās trešdaļas beigu daļā Latvijas izlase pārņēma iniciatīvu un radīja lielas problēmas Baruļinam, bet visreālākā iespēja gūt vārtus bija Oskaram Cibuļskim, kurš ļoti veiksmīgi pieslēdzās uzbrukumam, taču nespēja pārspēt Krievijas valstsvienības vārtsargu.

Trešo trešdaļu Krievijas hokejisti sāka ļoti apņēmīgi un centās izlīdzināt rezultātu, taču fantastisku sniegumu demonstrēja Masaļskis, neļaujot sevi pārspēt. Mača turpinājumā arī Latvijas izlase izveidoja pāris labus uzbrukumus, tomēr Baruļins ar visiem metieniem tika galā, bet 54.minūtē uz noraidīto spēlētāju soliņa devās Meija. Krievijas izlase vairākumā veica pāris bīstamu metienu pa Masaļska vārtiem, taču Latvijas vārtsargs bija uzdevumu augstumos un rezultāts nemainījās.

Tuvojoties mača beigām, Krievijas valstsvienības spiediens uz pretinieku vārtiem kļuva arvien lielāks, bet 30 sekundes pirms pamatlaika beigām Baruļina vietā laukumā tika sūtīts sestais laukuma spēlētājs. Krievijas hokejisti ļoti bīstami apdraudēja pretinieku vārtus, taču pēdējo vārdu allaž teica Masaļskis, ar kura pūlēm Latvijai izdevās nosargāt minimālo pārsvaru.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti Masaļskis un Krievijas izlases uzbrucējs Jevgēņijs Kuzņecovs.

Bija paredzēts, ka Latvijas izlases vārtus šajā mačā sargās Māris Jučers, tomēr viņš esot apslimis.

Vārtu guvēji: 1:0 Gints Meija (R.Bukarts, 10:05).

Latvijas hokeja izlases sastāvs

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, (Māris Jučers).

Aizsargi: Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Atvars Tribuncovs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Jānis Andersons.

Uzbrucēji: Miks Indrašis, Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis, Aleksejs Širokovs, Aleksandrs Macijevskis, Roberts Bukarts, Armands Bērziņš, Gints Meija, Koba Jass, Andris Džeriņš, Juris Štāls.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizēs piektdien Latvija ar 1:2 piekāpās krieviem.

Bārtulis atgriezies ASV; Ķēniņš ierodas Rīgā

Iespējams, jau kādā no spēlēm ar Krieviju Latvijas izlases sastāvā laukumā būtu devies aizsargs Oskars Bārtulis, kurš jau ceturtdien ieradās Latvijā. Tomēr viņu negaidīti izsauca uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Filadelfijas «Flyers» un piektdienas rītā sportists atgriezās ASV.

Savukārt piektdien Rīgā ieradās jaunais Šveices čempions Ronalds Ķēniņš, kurš nevienā no mačiem ar Krievijas valstsvienību nepiedalīsies.

Traumēti vairāki uzbrucēji

Latvijas komandas uzbrucēju soliņš pagaidām kļūst tikai īsāks, jo ceturtdien treniņā uz ledus saudzējošā režīmā atgriezās uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, bet Ģirts Ankipāns un Roberts Jekimovs trenējās trenažieru zālē.

Tāpat drīzumā vajadzētu būt skaidrībai par 33 gadus veco spēka uzbrucēju Raiti Ivanānu, kurš šobrīd ASV mēģina atrisināt ģimenes problēmas. Kā TVNET pastāstīja LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs, Ivanāna atbilde tiks gaidīta līdz šīs nedēļas beigām.

Krievi ar četriem NHL vīriem

Tikmēr Krievijas izlasei mačos Latvijā palīdzēs četri NHL spēlētāji - vārtsargs Semjons Varlamovs (Kolorādo «Avalanche»), aizsargi Ņikita Ņikitins («Blue Jackets») un Aleksejs Jemeļins (Monreālas «Canadiens»), kā arī uzbrucējs Aleksandrs Burmistrovs (Vinipegas «Jets»).

Pārējie 20 sastāvā iekļautie spēlētāji pārstāv desmit dažādus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubus.

Komentāri (310)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu