Rīgas VEF basketbola skolā cer apvienot talantīgākos jauniešus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien, 29.martā, īpašā preses konferencē notika profesionālās basketbola skolas Rīgas VEF prezentācija. Skolas dibinātāji izvirzījuši mērķi «VEF skolā» koncentrēt katras vecumgrupas talantīgākos jauniešus, piesaistīt labākos, progresīvākos jaunatnes trenerus, izveidot atbilstošu infrastruktūru.

Profesionālās basketbola skolas dibinātāji ir basketbola klubs «VEF Rīga», jaunatnes treneris Nikolajs Mazurs, Latvijas čempionvienības «VEF Rīga» kapteinis, viens no labākajiem Latvijas basketbolistiem Kristaps Janičenoks un SIA «Arčers» valdes priekšsēdētājs, SIA «Binders» valdes loceklis, ilggadējs Latvijas sporta atbalstītājs Armands Garkāns.

«VEF Rīga» padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups: «Jaunatnes basketbolam mēs vienmēr esam pievērsuši īpašu uzmanību, sākot ar «VEF Rīga» kā basketbola laboratoriju, beidzot ar «VEF Rīgas skolu superlīgu» un ciešu atbalstu «VEF Kadetu» komandai. «VEF Rīga» laika gaitā ir izveidojies par Latvijas basketbola flagmani, tāpēc pienācis laiks profesionālas basketbola skolas dibināšanai. Atšķirībā no pašvaldību sporta skolām mūsu galvenais mērķis būs izcilība, nevis sociālās funkcijas veikšana. Strādāsim ciešā sadarbībā ar basketbola skolu «Rīga».»

«VEF skolas» galvenais treneris būs Nikolajs Mazurs, kurš sevi jau ir pierādījis gan darbā BS «Rīga», gan ar jauniešu izlasēm un «VEF Rīga» klubā.

Treneris Nikolajs Mazurs: «Mūsu mērķis ir celt Latvijas basketbola līmeni. Patlaban jaunatnes basketbolā trenējas daudz bērnu, taču rezultātā tikai daži no viņiem spēj iekļauties profesionālajos klubos. Mēs vēlamies šo pāreju no jauniešu uz profesionālo sportu efektivizēt. Tagad jaunieši daudz spēlē un maz trenējas, svarīgi ir izveidot vidi, kur bērni trenējas, konkurējot ar saviem vienaudžiem, optimizēt spēļu skaitu, nodrošināt medicīnu un infrastruktūru. Jau astoņus gadus ar savu jauniešu grupu es katru sezonu aizvadu citā zālē, tā tas nedrīkst būt. Mūsu bāze būs Rīgas Olimpiskais sporta centrs, kur jau nākamā mēneša laikā manēžā ieklāsim jaunu, visām kvalitātes prasībām atbilstošu basketbola grīdu.»

Basketbolists Kristaps Janičenoks: «No pieredzes zinu, cik svarīgi jau no mazotnes trenēties kvalitatīvā zālē, profesionālu mediķu, fiziskās sagatavotības un basketbola treneru uzraudzībā. Svarīgi ir vienkopus trenēties visiem labākajiem vienaudžiem, lai arvien attīstītu meistarību. Līdzīgas skolas jau darbojas Eiropā, šāda sistēma sevi ir pierādījusi, mēs šodien neizgudrojam neko jaunu. Es ar lielu degsmi esmu iesaistījies šajā projektā.»

Uzņēmējs Armands Garkāns: «Gan SIA «Arčers», gan SIA «Binders» jau daudzu gadu garumā atbalsta sportu. Pats esmu spēlējis basketbolu no deviņu gadu vecuma, tas ir mans mīļākais sporta veids. Esmu spējis izveidot veiksmīgu, pelnošu biznesu un uzskatu, ka nu mans pienākums ir ieguldīt sportā. Basketbolu uzskatu par pašu inteliģentāko sporta veidu, kas ieaudzina tādas īpašības, kas vēlāk palīdz arī uzņēmējdarbībā. Pazīstot cilvēkus, kas ir šīs skolas dibinātāji, esmu pārliecināts par labām perspektīvām. Kopīgiem spēkiem mums izdosies atjaunot Latvijas basketbola labo slavu.»

Profesionālā basketbola skola būs atsevišķa juridiska persona. Tajā darbosies četras treniņu grupas, katrā pa diviem vecumposmiem. Paredzams, ka skolā savu meistarību pilnveidos aptuveni 60-80 audzēkņu.

N.Mazurs kā potenciālos jau zināmos skolas trenerus nosauca Jāni Gailīti, Guntaru Jonānu un Līgu Kļaviņu, ar pārējiem vēl turpinās sarunas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu