"Vindava" pamet LMT Virslīgu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lff.lv

Futbola klubs "Vindava" no Ventspils, kas pērn spēlēja Latvijas čempionāta LMT Virslīgā, atteicies no dalības šajā turnīrā nākamgad. Klubs nepiedalīsies arī Latvijas kausa izcīņā.

Pagājušajā gadā "Vindava" Latvijas augstākajā līgā debitēja un izcīnīja septīto vietu desmit komandu konkurencē, aiz sevis atstājot FK "Jūrmala", SK "Blāzma" (Rēzekne) un JFK "Olimps/ASK" komandas.

Kā galvenos nepiedalīšanās iemeslus klubs min pilsētas sporta ierēdņu atklātu pretdarbību, jo olimpiskā centra "Ventspils" vadība dažādos veidos kavējot futbola attīstību un atklāti lobējot citu sporta organizāciju intereses. Tāpat "Vindavas" komandas atteikumu sekmējušas finanšu un arī profesionālā futbola krīze Latvijā.

Tomēr nolemts saglabāt biedrību "Futbola klubs "Vindava"" un turpmāk nodarboties ar bērnu, pusaudžu un senioru futbola atbalstīšanu un attīstīšanu, kā arī ar amatieru futbola atbalstīšanu.

Netiek izslēgta "Vindavas" atgriešanās iespēja profesionālajā futbola arēnā. Kluba valde pauž cerību, ka situācija Latvijas ekonomikā, Latvijas futbolā un Ventspils sportā ātri atveseļosies, un pateicas kluba līdzjutējiem par sirsnīgo un pašaizliedzīgo atbalstu "Vindavas" komandai pēdējo gadu laikā.

Pašlaik vēl nav zināms LMT Virslīgas šīs sezonas dalībnieku sastāvs, bet tas tiks paziņots 15.janvārī pēc Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdes. LFF preses sekretārs Mārtiņš Hartmanis iepriekš aģentūrai LETA prognozēja, ka jebkurā gadījumā arī nākamās sezonas turnīrā piedalīsies desmit komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu