Čehi zem zviedru galda

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Turīnas olimpisko spēļu finālā ir iekļuvusi Zviedrijas hokeja izlase, kas šodien pusfinālā pārliecinoši ar 7:3 uzvarēja pasaules čempionus čehus un svētdien mačā par zelta medaļām tiksies ar Krievijas un Somijas spēles uzvarētājiem.

Spēles rezultātu jau 37. sekundē atklāja Fredriks Modīns pēc Matsa Sundina un Petera Forsberga piespēlēm, tomēr trīs minūtes vēlāk Filips Kuba atjaunoja "status quo" - 1:1.

Pirmā perioda 14. minūtē vadībā zviedrus atkal izvirzīja Pērs Johans Akselsons un ar rezultātu 2:1 arī noslēdzās pirmās 20 minūtes.

Otrā trešdaļa jau noritēja "vikingu" zīmē. Trīs vārtus pēc kārtas guva Henriks Sedīns, Kristiāns Bakmans un Jorgens Jūnsons (vairākumā), astotajā minūtē izvirzot Zviedrijas izlasi pārliecinoši vadībā ar 5:1 un faktiski izšķirot mača likteni.

Neliela cerība čehiem gan vēl pavīdēja, kad vēl otrajā periodā Henriku Lundkvistu ar 45 sekunžu intervālu pa reizei pārspēja Alešs Hemskis (vairākumā) un Vāclavs Prospals - 5:3.

Tomēr minūti pirms pēdējā pārtraukuma trīs vārtu pārsvaru skandināviem atjaunoja Daniels Alfredsons un Čehijas izlases pretenzijas uz iekļūšanu finālu ar to arī bija zudušas.

Trešā perioda 17. minūtē zviedru triumfam punktu pielika Tomass Holmstroms. 7:3 un mūsu rietumu kaimiņi var gatavoties izšķirošajai cīņai, kas svētdien sāksies pulksten 15.00 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu