Šveices siers izrādījās caurumains (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: torino2006.org

Bez īpašas piepūles Turīnas olimpisko spēļu pusfinālā ir iekļuvuši Zviedrijas hokejisti, kas šodien ceturtdaļfinālā pārliecinoši uzvarēja Šveici. Grupu turnīrā gūtās Alpu hokejistu negaidītās uzvaras pār Čehiju un Kanādu tomēr nebija arguments pret kombināciju vērpšanas gigantiem no Skandināvijas.

Izšķirīga šajā mačā izrādījās otrā trešdaļa, kad zviedri pilnībā pārņēma iniciatīvu, guva trīs bezatbildes vārtus un izcīnīja uzvaru ar 6:2, kas viņiem pirmajiem deva vietu Turīnas olimpiādes pusfinālā.

Kritiskais punkts līdz ar to ir aiz muguras, jo pirms četriem gadiem Soltleiksitijā "trīs kroņi" ceturtdaļfinālā šokējoši zaudēja Baltkrievijai.

Spēles ceturtajā minūtē rezultātu atklāja Henriks Sedins, raidot ripu Karolīnas "Hurricanes" vārtsarga Martina Gerbera vārtos. Tomēr spēles sākumā šveicieši izskatījās pietiekami ātri, precīzi piespēlēs un konkurētspējīgi ar favorītiem.

Rezultāts nebija ilgi jāgaida, un Marks Štraits pēc piecarpus minūtēm panāca izlīdzinājumu 1:1.

Pirmā periodā turpinājumā šveiciešus iegāza noraidījums, jo, no Petera Forsberga saņēmis teicamu piespēli vārtu priekšā, skaitlisko vairākumu 14. minūtē realizēja Fredriks Modīns.

Otrajā periodā dzeltenzilie nedaudz palielināja apgriezienus, un ar to pilnīgi pietika, lai panāktu izšķirošo lūzumu. Ne sevišķi labi spēlējošo Gerberu divreiz pēc kārtas pārspēja Zviedrijas izlases kapteinis Matss Sundins (vienreiz vairākumā) un, eleganti apslidojis vārtus no aizmugures, ar precīzu metienu izcēlās arī Henriks Zeterbergs - 5:1.

Trešā perioda sākumā Romano Lemms vienus vārtus atguva, bet punktu zviedru uzvarai devītajā minūtē pielika Samuels Pālsons.

Ar trīs rezultatīvām piespēlēm šajā mačā izcēlās Daniels Alfredsons, bet divas piespēles Forsberga rēķinā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu