Šodien ar nokārtu galvu... (1255)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Latvijas hokeja izlase ar bezcerīgu zaudējumu šodien ir beigusi dalību Turīnas Ziemas olimpiskajās spēlēs. B grupas pēdējā spēlē mūsu hokejisti ar 2:5 kapitulēja Kazhstānas valstsvienībai un ar vienu punktu palika pēdējā - sestajā vietā.

Pa vieniem vārtiem mūsu komandas labā guva Leonīds Tambijevs un Aigars Cipruss, bet Sergejs Naumovs Latvijas izlases vārtos šodien atvairīja 25 pretinieku mestās ripas. Vienīgais, kas šajā spēlē nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu, bija aizsargs Sandis Ozoliņš (+1).

Kopējā metienu attiecība: Latvija - 32, Kazahstāna - 30, soda minūtes Latvija - 14, Kazahstāna - 6. Turīnas spēlēs šī bija jau piektā spēle pēc kārtas, kad Latvijas hokejisti pirmie nonāca zaudētāju lomā.

Ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm par mača galveno varoni kļuva Kazahstānas izlases līderis - jaunākais no brāļiem Koreškoviem, Jevgeņijs.

Brāļu Koreškovu kvalitātes zīme nerūs

Spēles rezultātu pēc Jevgeņija piespēles astotajā minūtē atklāja viņa 38 gadus vecais brālis Aleksandrs, kas ar patālu metienu raidīja ripu starp daļēji nosegtā Naumova kājsargiem - 0:1.

Kārtējais retais prieka brīdis mūsu komandas izpildījumā. Leonīds Tambijecs (centrā) gavilē pēc pirmo vārtu gūšanas.
Kārtējais retais prieka brīdis mūsu komandas izpildījumā. Leonīds Tambijecs (centrā) gavilē pēc pirmo vārtu gūšanas. Foto: EPA/AFI

Izlīdzinājumu mūsu hokejisti panāca pirmā perioda 16. minūtē, kad jau 25 sekundē skaitlisko vairākumu no Aleksandra Ņiživija piespēles realizēja Leonīds Tambijevs - 1:1.

Šis vārtu guvums tomēr bija nedaudz kuriozs, jo pēc tam, kad Tambijeva pirmo metienu Jeremejevs atvairīja, cenšoties neļaut Latvijas uzbrucējam izdarīt atkārtotu raidījumu, Kazahstānas izlases aizsargs Artjoms Argokovs raidīja ripu pats savos vārtos...

Otrās trešdaļas 16. minūtē Kazahstānas hokejistus no jauna vadībā izvirzīja NHL kluba Toronto "Maple Leafs" uzbrucējs Nikolajs Antropovs, realizējot Jevgeņija Koreškova piespēli. Antropovam tie bija pirmie vārti šajā olimpiādē.

Latvijas izlase pa otram lāgam atspēlējās trešā perioda sestajā minūtē, kad pēc Grigorija Panteļejeva un Atvara Tribuncova piespēlēm vārtus guva Aigars Cipruss.

Arī šiem vārtiem bija nedaudz kuriozs raksturs, jo pēc Ciprusa metiena gandrīz no zilās līnijas ripa atsitās pret tās ceļā nokritušo Kazahstānas hokejistu, ar slaidu loku pārlidoja pāri Jeremejevam un piezemējās jau vārtu tīklā - 2:2.

Saplīsa pa visām šuvēm

NHL vīrs Nikolajs Antropovs uzvar dueli ar Latvijas izlases vārtsargu Sergeju Naumovu.
NHL vīrs Nikolajs Antropovs uzvar dueli ar Latvijas izlases vārtsargu Sergeju Naumovu. Foto: EPA/AFI

Prieki ilga septiņarpus minūtes, jo tad Latvijas izlase jau trešoreiz šajā mačā nonāca zaudētājos. Trešā perioda 13. minūtē Naumovu pēc zibenīgas un skaistas izspēles pārspēja Sergejs Aleksandrovs - 2:3.

Laikā ziņā atspēlēties vēl bija iespējams, taču Latvijas hokejisti jau bija izkāruši balto karogu, katrā gadījumā nekas neliecināja, ka komandai vēl ir atlikušas fiziskās un emocionālās rezerves, lai kaut ko mainītu uz labo pusi.

15. minūtē tika nogulēts pretinieku izgājiens viens pret vienu ar Naumovu, un Tribuncovam nekas cits neatlika kā neatļauti kavēt Kazahstānas hokejistu. Nepārprotams "bullītis", kuru ļoti aukstasinīgi un meistarīgi realizēja komandas līderis Jevgeņijs Koreškovs.

Šoreiz 2:4 jau nozīmēja zaudējumu, jo brīnumu laiks sen jau beidzies.

Īsts līderis. Jevgēņijs Koreškovs mačā ar Latviju guva divus vārtus un divreiz to palīdzēja izdarīt komandas biedriem.
Īsts līderis. Jevgēņijs Koreškovs mačā ar Latviju guva divus vārtus un divreiz to palīdzēja izdarīt komandas biedriem. Foto: EPA/AFI

Punktu Latvijas izlases agonijai trešā perioda 19. minūtē pielika Jevgeņijs Koreškovs, šoreiz sekmīgi izmantojot sava brāļa Aleksandra piespēli, - 2:5.

Savainojuma dēļ spēlē pret Kazahstānu nepiedalījās trešās maiņas centra uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kura vietā kopā ar Ģirtu Ankipānu un Vladimiru Mamonovu laukumā gāja Armands Bērziņš.

Latvijas izlases sastāvs Vārtsargs - Sergejs Naumovs. 1. maiņa: Kārlis Skrastiņš - Arvīds Reķis, Grigorijs Panteļejevs - Aigars Cipruss - Mārtiņš Cipulis. 2. maiņa: Sandis Ozoliņš - Atvars Tribuncovs, Aleksandrs Ņiživijs - Aleksandrs Semjonovs - Leonīds Tambijevs. 3. maiņa: Georgijs Pujacs - Agris Saviels, Ģirts Ankipāns - Armands Bērziņš - Vladimirs Mamonovs. 4. maiņa: Rodrigo Laviņš - Krišjānis Rēdlihs, Miķelis Rēdlihs - Māris Ziediņš.

Komentāri (1255)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu