LMT rallija komandai 2. un 3. vieta Madonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Barbars / www.rallyemotions.net

"Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda" no sacensībām "Teng Tools Rally Madona" atgriezusies ar trim kausiem – Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals un Māris Neikšāns/Raivis Jansons ieņēma otro un trešo vietu N4 klasē, bet "Latvijas Mobilā Telefona rallija komandai" – otrā vieta komandu vērtējumā.

Uz sacensībām komanda devās ar mērķi cīnīties par uzvaru. Pirms rallija abas oranžās automašīnas tika pārregulētas uz bioetanola degvielu, kas ļāva tām iegūt papildu jaudu, vienlaikus ietaupot izmaksas. Bioetanola degvielu komandai piegādāja kompānija "Jaunpagasts Plus".

"Izvēloties bioetanolu, var nošaut vairākus zaķus uzreiz – pirmkārt, automašīnas jauda ir lielāka. Otrkārt, bioetanola litrs maksā aptuveni piecreiz mazāk nekā sporta degviela. Treškārt, tas mazāk piesārņo apkārtējo vidi. Un vēl noteikti jāatceras, ka mūsu izmantotais bioetanols ir ražots Latvijā – tātad mēs izvēlamies vietējo preci," stāsta "Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas" vadītājs Andis Neikšāns.

Sacīkstēs diemžēl Andim neveicās tik labi, kā cerēts. Pirmā ātrumposma vidū viņa sporta automobilis palika bez bremzēm, kas gandrīz beidzās ar iespaidīgu avāriju. Savukārt rallija otrajā dienā jaunākais no brāļiem Neikšāniem sāka pakaļdzīšanos, teju atspēlējot visu 24 sekunžu deficītu – sacensības Andis noslēdza vien nepilnas četras sekundes aiz uzvarētāju Aivja Egles/Mārtiņa Jeruma dueta.

"Braucām cīnīties par uzvaru, bet palikām otrie. Tātad uzdevums nav izpildīts. Esmu apmierināts ar sniegumu, taču neesmu apmierināts ar rezultātu," secina Andis Neikšāns. "Pirmajā dienā ar akmeni pārsitām bremžu cauruli, kas atrodas pie priekšējā bremžu cilindra. Šādi gadās ļoti reti, tomēr šoreiz mums nepaveicās. Otrajā dienā darījām visu, ko varējām, taču pārāk daudz bija zaudēts. Latvijas čempionāta kopvērtējumā joprojām esam otrie, un mūsu mērķis ir nemainīgs – jāizcīna čempiona tituls!"

Ekipāža Māris Neikšāns/Raivis Jansons bija uzvaras pretendenti līdz pat priekšpēdējam ātrumposmam, taču bija spiesti samierināties ar trešo vietu. Mārim šis bija jau desmitais goda pjedestāls pēc kārtas Latvijas čempionāta posmos. Interesanti, ka, kopš ekipāžas stūrmanis ir Raivis Jansons, Latvijas čempionātā duets vēl nekad nav finišējis ārpus labāko trijnieka! "Braucām ātri, taču kaut kā pietrūka. Jātrenējas un jākļūst vēl ātrākiem!" secina Māris Neikšāns, kurš šobrīd Latvijas čempionātā ieņem dalītu pirmo vietu ar Aivi Egli.

Komandu vērtējumā "Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda" izcīnīja otro vietu, saglabājot līderpozīcijas Latvijas čempionāta kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu