Vasiļjevs: Bez metieniem spēli uzvarēt nevar (20)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Hokeja izlases kapteinis Herberts Vasiļjevs - viens no trīs valstsvienības spēlētājiem, kurš saņēma balvu kā labākais Latvijas komandā aizvadītajā pasaules čempionātā, pēc cīņas ar Čehiju aģentūrai BNS sacīja, ka divi vārti vairākumā tika ielaisti paviršību dēļ, bet pacīnīties par uzvaru nav ļāvis pārāk mazais izdarīto metienu skaits.

"Vairākums neizdevās paviršību dēļ. It kā piespēles devām labi un ripu turējām, taču par to punktus nedod un tortes nedāvina. Vajadzēja būt metienam. Mēs tikmēr saspēlējāmies, kamēr viņi mūs noķēra uz diviem pretuzbrukumiem. Protams, čehiem arī noveicās, ka viņi iemeta, tomēr arī mēs bijām pieci pret trīs, bet bez metieniem. Ko lai saka - vairākums noraka spēli. Tā jau ir - bez metieniem spēli uzvarēt nevar un ar skaistu spēlēšanu neko nepanāksi," atzina Vasiļjevs, kurš Manheimā vārtus neguva, bet izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Tā gan neesot, ka pa vārtiem metienu nav tāpēc, ka gribētos izspēlēties līdz labākai situācijai. "Visi saka - met, met, bet tad ir tāds variants, kad tu vari uzmest, bet to momentu noguli, un tad jau vairs negribas mest, jo to nobloķēs vai pārtvers piespēli. Un tad sāc drusciņ satraukties. Mēs nebijām droši vairākumā. Vajag tā - atdod piespēli un uzreiz uzmet. Mēs taisījām pauzi, tāpēc visi metieni tika aiztaisīti ciet vai nobloķēti. Jutāmies nedroši un tādēļ vairākums arī neaizgāja," neveiksmes iemeslus meklēja Vasiļjevs.

Tomēr kopumā čempionātu Vasiļjevs vērtēja pozitīvi. "Apspēlējām tās komandas, kuras mums bija jāapspēlē. Bijām ieķērušies vairākās komandās, izņemot Kanādu. Pārējās spēles bija tikai uz pretinieku viena gola pārsvaru un varēja šā vai tā beigties. Čaļi sitās līdz galam, cīnījās. Žēl, ka pārsteigums nesanāca šodien, tad visi teiktu, ka čempionāts bijis super. Bet, tā kā zaudējām... Jāsaka, mēs nospēlējām labi, drusku veiksmes - un mums būtu super čempionāts sanācis. Nekādā gadījumā nevar teikt, ka mēs slikti spēlējām, čaļi sitās labi un spēlēja godam. Tos pašus norvēģus, kuri tagad brīnumus dara, pret mums viņiem nebija nekādu izredžu," uzskata Vasiļjevs.

Pirmajai maiņai spēle tomēr nav sanākusi kā cerēts. "Mums šoreiz neizdevās vairākums, labi iemetām divas ripas, bet vispār mums katrā spēlē vairākumā jāiemet vismaz gols spēlē. Tad parādīsies drošība, ar kādu vajag spēlēt. Mums bija iespējas iemest tikpat, cik pagājušajā čempionātā. Pret norvēģiem - sešas, septiņas simtprocentīgas iespējas, vienkārši ripa negāja vārtos. Tāds ir turnīrs, īss - sešas, septiņas spēles, un, ja tu neizšauj, tad neizšauj. Skaidrs, ka mūsu maiņa varēja nospēlēt labāk, komandai pietrūka mūsu vārtu," godīgi atzina komandas kapteinis.

Uz piebildi, ka Vasiļjevam un partneriem būs iespēja revanšēties pēc gada Slovākijā, vecākais Latvijas izlases spēlētājs šajā čempionātā, kuram maija beigās paliks 34 gadi, ieteica nesteigties laikam pa priekšu. "Līdz tam vēl ir ļoti daudz laika, pirms tam ir iespēja apdomāties un atpūsties. Tagad hokejs jāliek pie malas, vispirms ir jāatvelk elpa. Šogad hokeju esmu izspēlējies pietiekoši," Vasiļjeva tuvākie plāni ir atpūsties.

Tieši tāpēc viņš arī par savu nākotni, vai nu Krēfeldes klubā, vai kur citur pagaidām nedomā. "Viss ir miglā tīts. Tagad, kā jau teicu, jāatpūšas, jāatgūst skaidra galva, lai varētu izanalizēt un paskatīties uz nākotni. Ar Krēfeldi būs pārrunas. Ja tur nekas nesanāks, būs pārrunas ar citiem klubiem. Es par to pagaidām neuztraucos, jo tagad man ir svarīgākas lietas," sacīja Vasiļjevs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pirmdien ar 1:3 zaudēja Čehijai, līdz ar to beidzot savu dalību pasaules čempionātā. Galīgā vieta, ko tā ieņems, noskaidrosies otrdien pēc Vācijas un Slovākijas izlašu cīņas, taču jau tagad skaidrs, ka Latvija būs vai nu 11. vietā, ja pamatlaikā uzvarēs Vācija, vai 12. vietā, ja panākumu gūs slovāki.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu