Galviņš: Uz spēli ar Norvēģiju gājām kā uz pēdējo (7)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matthew Manor/HHOF-IIHF Images

Latvijas hokeja izlases aizsargs Guntis Galviņš, ar kura tiešu līdzdalību svētdien spēlē pret Norvēģiju tika gūti divi vārti, pēc cīņas aģentūrai BNS sacīja, ka uz maču komanda devusies kā uz pēdējo, taču neskatoties uz to sākums nav izdevies.

"Mums šī uzvara bija ļoti svarīga un vajadzīga. Patērējām daudz spēka, jo īpaši trešajā periodā, bet mēs laukumā gājām kā uz pēdējo spēli," atzina Latvijas izlases pēdējo vārtu autors.

Mača pirmie divi periodi bijuši līdzīgi, jo abas komandas spēlējušas slikti. "Abas komandas sūdīgi sākām, muļķojāmies laukumā. Otrajā periodā jutām, ka mums ir vairāk spēks, taču nebija preciziātes, tāpēc spēle atkal bija līdzīga. Trešajā mēs pielikām un uztaisījām rezultātu," skaidroja Galviņš, pēc kura metiena pa vārtiem trešos vārtus guva Jānis Sprukts.

Pēc katra no pirmajiem periodiem treneri pārtraukumā centušies sapurināt komandu. "Treneri sapurināja, jo galīgi slikti jau arī spēlējām," piebila aizsargs.

Spēlē pret Norvēģiju no treneru puses bijis uzdevums uzbrucējiem vairāk līst pretinieku vārtu priekšā, un tieši tas beigās deva vēlamo rezultātu. "Iepriekšējās spēlēs mēs tā nelīdām uz vārtiem. Tagad treneri deva uzbrucējiem stāvēt pie vārtiem, lai vārtsargs neredz. Viņi pastāvēja un tāds ir rezultāts," iemeslu, kāpēc tika gūta uzvara minēja Galviņš.

Situācija, kad viņam izdevās gūt vārtus sešas sekundes pirms mača beigām, bijusi jau atstrādāta treniņos. "Citreiz ripa neizkrīt no pusborta, šoreiz man izkrita, vajadzēja iet līdz galam," atzina Galviņš, piebilstot, ka pirmdien pret Čehiju izlasi atkal gaida grūta cīņa.

Jau ziņots, ka Latvija uzvarēja Norvēģiju ar 5:0. Ja uzvara tiks gūta arī pirmdien, tad Oļega Znaroka trenētā komanda otro gadu pēc kārtas tiks pie iespējas spēlēt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu