Advokāts: Vadīt Krievijas izlasi man būs vieglāk nekā Hidinkam (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Holandiešu speciālists Diks Advokāts, kurš tuvākajā laikā plāno parakstīt līgumu, lai turpmāk vadītu Krievijas futbola izlasi, uzskata, ka viņam adaptēties apstākļiem būs vieglāk nekā iepriekšējam trenerim Gūsam Hidinkam.

Advokāts intervijā izdevumam ''Sport-Express'' pavēstīja, ka vēl nezina precīzu datumu, kad tiks parakstīts līgums, jo Krievijas Futbola federācijai vēl jāpieņem galīgais lēmums, savukārt viņam jāsakārto jautājumi ar Beļģijas valstsvienību, tomēr sarežģījumiem nevajadzētu rasties.

''Nemīlu tādus izteicienus kā viegls pretinieks. Bet tas, ka Krievijai grupa [lai kvalificētos Eiropas čempionātam] ir vieglāka nekā Beļģijai, ir acīm redzams. Nav jāskatās uz pretinieku, bet jāizmanto savs potenciāls. Krievijai tas ir krietni lielāks nekā Beļģijai,'' norāda 60 gadus vecais futbola speciālists.

''Mēs ar Gūsu esam holandieši, taču mūsu karjeras veidojušās dažādi. Turklāt es vairākus gadus strādāju par "Zeņit" treneri un Krievijas futbolu zinu labi, tādēļ man zināmā mērā būs vieglāk. Nesākšu no baltas lapas, jo praktiski visus kandidātus regulāri esmu redzējis darbībā,'' uz savām priekšrocībām jaunajā amatā norāda Advokāts.

2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Krievija ielozēta B grupā kopā ar Slovākiju, Īriju, Maķedoniju, Armēniju un Andoru.

Jau ziņots, ka iepriekš Advokāts strādājis Krievijā, trenējot Sanktpēterburgas klubu "Zeņit".

Par Beļģijas izlases galveno treneri Advokāts sāka strādāt 2010. gada 1. janvārī, taču tagad darba attiecības ir pārtraucis. Bet trenēt klubu Alkmāras AZ viņš beigs pēc šīs sezonas.

Patlaban Krievijas izlases galvenais treneris ir cits Nīderlandes speciālists Gūss Hidinks, kuram līgums ir spēkā līdz jūlija vidum, tomēr tas netiks pagarināts. Pēc tam viņš turpinās strādāt ar Turcijas valstsvienību.  

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu