Plivda izcīna ceturto vietu spēkavīru sacensībās "Arnold Strongman" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas spēkavīrs Artis Plivda pagājušās nedēļas nogalē izcīnījis ceturto vietu tradicionālajās ''Arnold Strongman'' sacensībās ASV, TVNET informē Latvijas Spēka atlētu federācija.

Šogad pirmo reizi spēkavīru sacensības notika divās ieskaišu grupās. Kā parasti, speciāli tiek uzaicināti spēcīgākie 10 atlēti, kas sacenšas prestižākajā profesionāļu klasē, kur divas reizes trešais ir bijis mūsu Raimonds Bergmanis.

Šogad otro reizi pēc kārtas uzvarēja amerikāņu atlēts Dereks Poundstouns, pirmo reizi uzvarot arī slaveno lietuvieti Židrūnu Savicku, kas nepiedalījās pagājušajā gadā, bet pirms tam triumfēja sešas reizes pēc kārtas.

Iespējas cīnīties par Arnolda Švarcenegera balvu bija arī amatieru ieskaitē, kur varēja startēt atlēti amatieri.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Artis Plivda, Dainis Zāģeris un Māris Rozentāls.

Plivda pārliecinoši iekļuva labāko desmitniekā ar ceturto rezultātu, Dainis Zāģeris bija vienpadsmitais. Bet, tā kā viens atlēts guva traumu, arī Zāģeris izcīnīja iespēju cīnīties finālā uz galvenās skatuves, kas notika desmit tūkstošu skatītāju klātbūtnē.

Finālā cīņa ar amerikāņiem, kuri vairākus mēnešus bija gatavojušies tieši ar sacensību inventāru, bija grūta. Tomēr Plivdam izdevās pat uzvarēt vienu vingrinājumu – 172 kg akmens plātnes pārmešanā 1,32 m šķērslim! Taču nedaudz pietrūka, lai aizsniegtos līdz 3.vietai.

Dainis Zāģeris izcīnīja augsto astoto vietu, tikai nedaudz zaudējot septītajai vietai.

Māris Rozentāls, lai arī neveiksmīgi veica vienu vingrinājumu, kur neieguva nevienu punktu, tomēr izcīnīja 30.vietu 49 atlētu konkurencē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu