Norvēģi triumfē biatlona stafetē, latvieši atkal pēdējie (67)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas sieviešu biatlona izlases stilā četrgades svarīgākās sacensības - olimpiskās spēles biatlona stafetē piektdien aizvadīja Latvijas vīriešu komanda, kas arī ieņēma pārliecinošu pēdējo vietu.

Distancē Latvijas četrinieks iztērēja 16 rezerves patronas, veica septiņus soda apļus, priekšpēdējai vietai Kazahstānai zaudēja četras minūtes un 44,4 sekundes, bet čempionei Norvēģijai - 13 minūtes un 37,4 sekundes.

Jau pirmajā šautuvē Edgars Piksons nopelnīja trīs soda apļus, otrajā šaušanā - vēl divus un ar to visas cerības uz labu vietu tika zaudētas. Maiņu Piksons Ilmāram Bricim nodeva vairāk nekā trīs minūtes pēc priekšpēdējā vietā esošajiem slovēņiem.

Ilmārs Bricis
Ilmārs Bricis Foto: LETA

Rastorgujevs veica divus soda apļus un stafeti Kristapam Lībietim nodeva nepilnas četras minūtes aiz slovēņiem. Lībietis iztika ar četrām rezerves patronām.

Norvēģijas komandas sastāvā par seškārtēju olimpisko čempionu kluva Ule Einars Bjerndālens, kurš veica pēdējo posmu un tajā veica izšķirošo atrāvienu. Savukārt austrietis Kristofs Zumans uz finiša līnijas apsteidza krievu Jevgeņiju Ustjugovu ciņā par sudraba medaļu.

Sākotnēji Latvijas izlases galvenais treneris Vitālijs Urbanovičs paziņoja, ka malā paliks jaunais talants Andrejs Rastorgujevs, bet neilgi pirms starta apslima Kaspars Dumbris, kā rezultātā viņa vietu ieņēma Rastorgujevs.

Kā ziņots, sieviešu stafetē (4X6 km) triumfēja Krievijas sportistes, bet Latvijas komanda (Madara Līduma, Līga Glāzere, Gerda Krūmiņa, Žanna Juškāne) palika pēdējā - 19. vietā.

4x7,5 km stafete vīriešiem

1. Norvēģija (Halvards Hanevolds, Tardžejs Boe, Emils Hegle Svendsens, Ule Einars Bjerndālens)

2. Austrija (Simons Eders, Daniels Mesotičs, Dominiks Landertingers, Kristofs Zumans)

3. Krievija (Ivans Čerezovs, Antons Šipuļins, Maksims Čudovs, Jevgeņijs Ustjugovs)

19. Latvija (Edgars Piksons, Ilmārs Bricis, Andrejs Rastorgujevs, Kristaps Lībietis)

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"

Komentāri (67)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu