Kanādas hokejisti sagrauj Krieviju ceturtdaļfināla spēlē (447)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādas hokeja izlase ar 7:3 trešdien sagrāva Krieviju Vankūveras olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, atstājot nākamo ziemas olimpisko spēļu rīkotājvalsts pārstāvjus vispār bez medaļām. Pusfinālā iekļūst arī ASV un Somijas hokejisti.

No gaidītās sīvās spēkošanās nekas neiznāca, jo jau pirmajā trešdaļā kanādieši satrieca krievus jau pēc nepilnām 13 minūtēm esot vadībā ar 3:0. Pēc pusspēles Kanāda bija vadībā jau ar 7:2, krievi pēc sestajiem zaudētajiem vārtiem nomainīja Jevgeņiju Nabokovu pret Iļju Brizgalovu, kurš turpinājumā ielaida tikai vienus vārtus. Nabokovs atvairīja tikai 17 metienus, bet Brizgalovs darbojās sekmīgāk, atvairot 18 metienus.

Pie vismaz viena rezultativitātes punkta šajā spēlē tika 14 kanādieši, no kuriem rezultatīvākie ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm bija Raiens Geclafs un aizsargs Dans Boils. Korijs Perijs guva divus vārtus, vēl pa vieniem arī Brendens Morovs, Riks Nešs un Šī Vebers. Roberto Luongo atvairīja 25 metienus, liecina organizatoru informācija.

Krieviem vārtus guva Dmitrijs Kaļiņins, Maksims Afinogenovs un Sergejs Gončars. Potenciālie līderi uzbrukumā - Aleksandrs Ovečkins, Jevgenijs Malkins un Iļja Kovaļčuks - tika prasmīgi neitralizēti.

Kanāda pusfinālā spēlēs ar Slovākijas izlasi, kas ar 4:3 pārspēja Zviedrijas hokejistus.

Pirmie pusfinālā iekļuva ASV hokejisti, kas ar 2:0 uzvarēja Šveici.  Savukārt 2006. gada Turīnas ziemas olimpisko spēļu vicečempioni Somijas hokejisti ceturtdaļfinālā ar 2:0 uzvarēja Čehiju un iekļuva pusfinālā, kur spēlēs ar ASV.

Ceturtdaļfinālu spēļu rezultāti

ASV - Šveice 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Vārtus guva Zaks Parizē - 2

Somija - Čehija 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Vārtus guva: Niklass Hagmans, Valteri Filpula.

Zviedrija - Slovākija 3:4 (0:0, 2:3, 1:1)

Vārtus guva: Patriks Hornkvists, Henriks Zeterbergs, Daniels Alfredsons - Mariāns Gāborīks, Andrejs Sekera, Pavols Demitra, Tomāšs Kopeckis.

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"


Komentāri (447)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu