NHL žurnālisti olimpisko zeltu paredz Zviedrijai, Kanādai un Krievijai (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) mājaslapas trīs vadošie redaktori nav vienisprātis par nākamo olimpisko čempionvienību un zelta medaļas Vankūverā vīriešu hokeja turnīrā paredz Zviedrijai, Kanādai un Krievijai.

Zviedrijas hokejisti ir Džona Delapina favorīti. Viņš paredz, ka zviedri finālā pārspēs ASV, bet spēlē par bronzu kanādieši pārspēs Krievijas hokejistus. Zviedrijas izlase ekspertam šķiet favorīte, jo komandā apvienojusi tik izcilus veterānus kā Peters Forsbergs, Daniels Alfredsons un Niklass Lidstrēms, kas vēl rāda visaugstākā līmeņa spēli, un tādas teicamas jaunās paaudzes zvaigznes kā Niklass Bekstrēms un Henriks Sedins. Turklāt zviedriem būs lielisks vārtsargs Henriks Lundkvists, kuru Delapins uzskata par komandas galveno spēlētāju.

Savukārt mājinieku kanādiešu izredzes visaugstāk vērtē Dens Rozens. Viņš uzskata, ka finālā laukuma saimnieki pārspēs krievus, jo Kanādas izlasei netrūkst lielisku spēlētāju ne uzbrukumā, ne aizsardzībā, un arī ar vārtu drošību viss būs kārtībā. Savukārt Krievijas valstsvienībā ir seši lieliski uzbrucēji Aleksandrs Ovečkins, Pavels Dacjuks, Jevgēņijs Malkins, Iļja Kovaļčuks, Aleksandrs Sjomins un Aleksandrs Radulovs, bet viņu kolēģi nav tik meistarīgi. Spēlē par bronzas medaļām, pēc Rozena domām, zviedri uzvarēs ASV izlasi.

Krievija ir Šona Roarka favorīte, turklāt kā fināla otru komandu viņš prognozē Somiju. Krievijas vārtsargs Jevgēņijs Nabokovs ir lieliskā formā, un viņa meistarība stiprināšot pārējās komandas ticību savām spējām. Turklāt neviens nespēs atšifrēt Krievijas izcilākos spēlētājus uzbrukumā, piebilda eksperts. Somiem vietu finālā viņš pamato ar komandas vārtsargiem, kas esot labākie turnīrā. Bronzas medaļas Roarks atvēl Kanādai par uzvaru spēlē par 3. vietu pret Zviedriju.

Vīriešu hokeja turnīrs sāksies otrdien. Trijās apakšgrupās sadalītās 12 komandas izspēlēs apļa turnīru, pēc kura tās izvietos kopējā rangu tabulā. Četras spēcīgākās izlases uzreiz garantēs vietu ceturtdaļfinālā, bet atlikušās astoņas komandas četros izslēgšanas pāros noteiks vēl četrus ceturtdaļfinālistus.

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"


Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu