LMT rallija komandai veiksmīgs Sarma 2010 sākums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, V4 Motors

Pēc nakts ātrumposmiem "Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas" ekipāžām otrā un trešā vieta.

Rallijā "Sarma", kas ir Latvijas autorallija čempionāta otrais posms, aizvadīta pirmā sacensību diena. Pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem, kuri risinājās tumsā, otrajā vietā N4 klasē ir Māris Neikšāns/Raivis Jansons, bet tūdaļ aiz viņiem – Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals.

Māris Neikšāns/Raivis Jansons atzina, ka pirmo dienu braukuši neriskējot, tomēr šāda taktika nav devusi vēlamo rezultātu – konkurenti Aivis Egle/Mārtiņš Jerums bija manāmi ātrāki un otro dienu iesāks ar 15,44 sekunžu handikapu. Sacīkšu otro dienu Māris Neikšāns nolēmis braukt ātrāk un agresīvāk, turklāt padomā ir arī kāds taktisks risinājums riepu izvēlē. "Skatīsimies, kas no mūsu iecerētā sanāks. Bet labā ziņa ir, ka tuvākie konkurenti, ja neskaita Andi Neikšānu, ir pus minūti aiz mums. Tas ļauj riskēt – pat ja risks neattaisnosies, diez vai zaudēsim pus minūti," atzīst Māris. "Turklāt pirmajos divos ātrumposmos atklājās, ka turbīna vairs nav tik spēcīga kā iepriekšējā rallijā. Šo mezglu mehāniķi nomainīja – šodien varēsim pabraukt ātrāk!"

Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala ekipāžai šie bija pirmie divi ātrumposmi šosezon, jo iepriekšējā rallijā pirms pirmā ātrumposma atteica dzinējs. Tādēļ pirmais ātrumposms sanāca saraustīts un ne visai ātrs. Vēl jo vairāk – ļoti ātrā trases vietā ekipāža sagriezās, zaudējot aptuveni 10 sekundes. Pēc diviem "dopiem" Andis Neikšāns no sacensību līdera Aivja Egles atpaliek par 20,56 sekundēm. "Vakardienas otrā ātrumposmā jau viss bija kārtībā – atradām savu ritmu. Bet Aivis ir ļoti ātrs. Būs ļoti grūti viņu noķert, taču centīsimies," kaujinieciski noskaņots pirms otrās dienas ir Andis Neikšāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu