"Sarma" - jau nākamnedēļ (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars, TVNET

Jau nākamās nedēļas nogalē – 13. un 14.februārī – mūsu novada ceļos notiks tradicionālais rallijs "Sarma 2010", kas šoreiz vienlaikus būs gan Latvijas rallijsprinta čempionāta otrais posms, gan Latvijas rallija čempionāta otrais posms, gan arī Latvijas rallija - reida čempionāta pirmais posms.

Starts rallijam tiks dots sestdien, 13.februārī, pulksten 19.00. Tiesa, pirmās dienas vakarā uz starta dosies tikai rallija un rallija – reida dalībnieki. Otrajā dienā visiem sacensību dalībniekiem būs jāveic divas reizes pa trim ātrumposmiem - "Baltā pils", "Ludza" un "Sendija". Svētdien no rīta pirmie uz starta stāsies rallijsprinta dalībnieki, pēc tam - pēc pulksten 12.00 - arī pārējie autosportisti.

Būs vakara ātrumposms

Rallijs solās būt ļoti interesants. Sestdienas vakarā – jau pa tumsu - rallija dalībnieki veiks gandrīz 18 kilometrus garu ātrumposmu Druvienas pusē. Rallija direktors Vilhelms Sniedzāns stāsta, ka ir noteikts, ka rallijā ātrumposmu kopējais garums nedrīkst būt mazāks par 90 kilometriem. "90 kilometrus īsajās ziemas dienās noorganizēt ir grūti. Protams, var to darīt, taču tad tas būs vairāk ķeksīša pēc. Mums šķiet, ka rallijs ir svētki. Mēs organizējam ralliju cilvēkiem. Ja noorganizēsim gan vakara, gan arī dienas posmus, būs interesanti gan skatītājiem, gan arī sportistiem," norāda V.Sniedzāns. Otrajā dienā, savukārt skatītājiem būs iespēja redzēt divas reizes rallija un divas rallijsprinta dalībniekus. 

Šobrīd sacensībām jau notiek aktīva dalībnieku pieteikšanās. Sacensību vadītājs Jānis Sniedzāns prognozē, ka rallijā varētu startēt apmēram 35 ekipāžas un rallijsprintā - apmēram 40 ekipāžas. Sacensībām aktīvi piesakās arī sportisti no kaimiņzemēm. Rallijā noteikti startēs arī mūsu pašu autosportisti.

Jāpārdomā skatīšanās vietas

Skatītājiem, kas dosies uz ralliju, organizatori, kā jau allaž, atgādina būt piesardzīgiem un neapdraudēt ne pašiem savu, ne arī sportistu drošību.
"Ceļi, kur notiks sacensības, būs slēgti jau pusotru stundu pirms sacensībām, un kustība trasē tiks atjaunota tikai pēc noslēdzošās mašīnas. Liels lūgums nepārvietoties pa trasi sacensību laikā," aicina V.Sniedzāns. Skatīšanās vietas ikviens varēs brīvi izvēlēties atbilstoši savām vēlmēm. "Ņemot vērā sniega segas biezumu, ir krietni jāpārdomā skatīšanās vietas izvēle. Visapkārt būs lieli sniega vaļņi – vajadzētu pārdomāt, vai tajā vietā vispār kaut kas būs redzams. Nevajadzētu stāvēt tuvu ceļam, jo mašīnu ātrumi būs pietiekami lieli, tādēļ arī bīstamība būs krietni lielāka. Mēs, protams, centīsimies arī izveidot skatīšanās laukumus," saka V.Sniedzāns.

Pie ceļiem tiks veidotas arī tā saucamās "kabatas", kas būs domātas sporta mašīnām, ja tehnisku iemeslu dēļ tām būs nepieciešama vieta, kur nostāties malā. Šīs "kabatas" nebūs domātas skatītāju transportam.

"Pēc rallija skatītājus lūdzam sakopt savu skatīšanās vietu. Nepiegružosim apkārtni, jo vietējie iedzīvotāji nevēlas, lai viņu īpašumi tiktu piemēsloti. Atvainojamies arī visiem iedzīvotājiem, kas dzīvo trases apkārtnē par sagādātajām neērtībām, jo rallija dienās satiksme būs ierobežota," saka V.Sniedzāns.

Nākamās ceturtdienas laikraksta numurā saviem lasītājiem piedāvāsim rallija kartes un trašu aprakstus, kā arī detalizētāku informāciju par rallija norisi.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu