Eiropā bez Mančesteras (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenais Anglijas futbola klubs Mančesteras "United" trešdien UEFA Čempionu līgas mačā viesos ar 1:2 zaudēja Portugāles komandai "Benfica" un izstājās no tālākas dalības Eirokausos. "Benfica" iekļuva Čempionu līgas astotdaļfinālā, un to pašu vakar spēja paveikt arī Spānijas "Villarreal" un Brēmenes "Werder".

Lisabonā jau mača sestajā minūtē rezultātu atklāja viesu futbolists Pols Skoulzs, bet līdz pirmā puslaika beigām mājinieki atbildēja ar diviem vārtu guvumiem - precīzi bija Džovanni un Betu. Otrajā puslaikā "Benfica" pārsvaru nosargāja, tiekot pie svarīgās uzvaras.

D grupā "United" palika pēdējā vietā ar sešiem punktiem sešās spēlēs. Tikpat punktu bija arī Francijas komandai "Lille", kas turpinās dalību UEFA kausa izcīņā. Francijas vienība Mančesteras klubu kopvērtējumā apsteidza labākas savstarpējo spēļu rezultātu attiecības dēļ.

Par grupas uzvarētājiem kļuva Spānijas vienība "Villarreal", kas izcīnīja 10 punktus sešās spēlēs. Trešdien grupas pēdējā mačā spāņi savā laukumā ar 1:0 uzvarēja "Lille" futbolistus. Vārtus guva Gajre mača 67. minūtē.

"Benfica" grupā ierindojās otrajā vietā ar astoņiem punktiem.

Čempionu līgas astotdaļfinālā trešdien iekļuva arī Vācijas klubs Brēmenes "Werder", kas C apakšgrupas pēdējās kārtas mačā savā laukumā ar 5:1 sagrāva grieķu komandu "Panathinaikos".

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Nelsons Valdess, bet vienus vārtus - Žoans Mikū, Miroslavs Kloze un Torstens Fringss katrs. Viesu rindās ar precīzu sitienu izcēlās Nasjefs Moriss.

Otrajā šīs apakšgrupas trešdienas spēlē Spānijas čempioni "Barcelona" bez vairākiem labākajiem futbolistiem ierindā viesos ar 2:0 pieveica Itālijas komandu "Udinese". Abi vārti tika gūti mača pēdējo piecu minūšu laikā - precīzi bija Santjago Eskero un Andress Injesta.

Neizšķirts šajā mačā "Udinese" komandai būtu devis vietu astotdaļfinālā. Tagad komandai būs tālāk jācīnās UEFA kausā.

Par C grupas uzvarētāju ar 16 punktiem sešās spēlēs kļuva "Barcelona". Otro vietu ieguva "Werder", trešo - "Udinese". Šīs abas komandas tika pie septiņiem punktiem. Tikai četrus punktus sešās spēlēs ieguva "Panathinaikos", kam dalība Eirokausos beigusies.

Divi Alesandro del Pjero gūtie vārti trešdien Turīnas "Juventus" komandai izbraukumā palīdzēja ar 3:1 uzvarēt Vīnes "Rapid" un izcīnīt pirmo vietu A grupā. "Club Bruges" - Minhenes "Bayern" 1:1.

B grupā: "Arsenal" - "Ajax" 0:0, "Sparta" - "Thun" 0:0.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu