Spānijas troņmantniece - futbola kluba goda biedre

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas nākamā karaļa Felipes un karalienes Letīcijas jaundzimusī meita tikai dažas stundas pēc dzimšanas iecelta par futbola kluba "Sevilla" goda biedri.

Mazā Leonora, kura piedzima Madridē pusdivos pirmdienas naktī, tika iecelta par kluba goda biedri nepilnu dienu pēc nākšanas pasaulē. Futbola kluba pārstāvji uzsvēra, ka Leonora ir pirmais cilvēks, kurš kļuvis par kluba biedru tikai dažas stundas pēc piedzimšanas.

"Šāds gods līdz šim vēl nevienam nav ticis izrādīts," norādīja kluba pārstāvji.

Pats meitas tēvs kroņprincis Felipe gan tiek uzskatīts par Madrides futbola kluba "Atletico" fanu.

Bijusī televīzijas diktore Letīcija Ortisa ar Spānijas kroņprinci Felipi salaulājās 2004. gada maijā, un jaundzimusī meitene ir pāra pirmais bērns.

"Tā ir visskaistākā lieta, kas var notikt cilvēka dzīvē," pēc meitiņas nākšanas pasaulē žurnālistiem sacīja Felipe, kurš bija klāt dzemdībās.

Jaundzimusī meitene var kļūt par pirmo spāņu princesi, kurai ir tādas pašas tiesības uz troni kā zēnam. Spānijas valdība plāno mainīt likumus, kas nosaka, ka troņa mantošanā priekšroka tiek dota zēnam.

Šīs reformas katolisko Spāniju ierindotu Eiropas visliberālāko monarhiju vidū līdz ar Nīderlandi, Norvēģiju un Beļģiju, kas ir ieviesušas dzimumu vienlīdzību troņa mantošanā. Pirmā valsts, kas šādu reformu ieviesa 1980. gadā, bija Zviedrija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu