Valeiko - čempions, Helmanis zaudē (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Ukrainas basketbola meistarsacīkšu čempionu vakar kļuva Latvijas izlases kandidāts Edmunds Valeiko, kura komanda BC "Kyiv" arī finālsērijas trešajā spēlē uzvarēja "Azovmaš" un sērijā līdz trīs uzvarām triumfēja ar 3-0.

Trešais mačs šajā finālā bija vissīvākais, un Ukrainas galvaspilsētas komanda tajā uzvarēja tikai ar 87:85, taču tas bija pilnīgi pietiekoši, lai plūktu čempionu laurus.

Saspēles vadītājs Edmunds Valeiko, kurš ir iekļauts Latvijas izlases kandidātos spēlēšanai Eiropas čempionātā finālā, vakardienas mačā 16 minūtes veidoja "Kyiv" uzbrukumus, pats punktus negūdams, bet izcīnot trīs atlēkušas bumbas.

Ukrainas čempionāta bronzas godalgas Južnijas "Himik" sastāvā ieguva kādreizējais "broču" un BK "Ventspils" spēlētājs Juris Umbraško.

Līdz ar to Valeiko ir pievienojies Aināram Bagatskim un Dainim Oberšatam, kuri šajā sezonā kļuva attiecīgi par Lietuvas un Holandes čempioniem.

Iespējams, ka viņiem pievienosies arī Uvis Helmanis, kas turpina cīņu par Vācijas čempiontitulu. Vakar fināla otrajā mačā GHP "Bamberg" viesos ar 54:73 zaudēja Frankfurtes pie Mainas "Skyiners", un sērijā līdz trīs uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1.

Helmanis šajā spēlē guva divus punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Trešais finālmačs notiks 19. jūnijā Bambergā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu