11 Latvijas bagātākie sportisti (27)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pļāpas par to, ka mūsu sportisti būtu ārkārtīgi bagāti, ir ļoti maldīgas, pasaulē noslēdz līgumus arī par krietni lielākām summām. Tā golfa karalis Taigers Vudss tikai pagājušā gada laikā papildinājis savu kontu ar 100 jauniem dolāru miljoniem. Šūmis vecākais savukārt sapelnījis 62 miljonus, bet "nabaga" Bekhems - tikai 35 ar pusi. Mūsu sportistiem diemžēl šādas summas pagaidām rādās tikai sapņos. Tomēr par trūkumu viņi nevar sūdzēties.

Publicējam desmit Latvijas pelnošāko sportistu pagājušā gada ienākumus, neskaitot reklāmas akcijās un prēmijās nopelnīto.

Artūrs Irbe
1. SANDIS OZOLIŅŠ, hokejs, $ 5 500 000. Pirmais no Latvijas sportistiem pacēlis virs galvas Stenlija kausu. Tas notika 1996. gadā. Taču līdz Rīgai viņš to tā arī neatveda. "Ozo" golfa kluba īpašnieks, "Mighty Ducks" zvaigzne, kuru NHL lokauta laikā pieprasīja Omskas hokeja klubs no Krievijas. Taču pēdējā brīdī puses mainīja savus plānus. Rezultātā Sandis tā arī palika Anaheimā. Divu jauku dēlu tēvs - Robertam ir septiņi gadi, bet Kristoferam - pieci. Abi puikas, kā jau Amerikā auguši, latviski runā ar piepūli. Golfa klubā viņu tēvs (pēc neoficiālas informācijas) ieguldījis 3 500 000 dolārus.
Andris Biedriņš
2. ARTŪRS IRBE, hokejs, $ 5 000 000. Daiļās Ilzes vīrs, Anitas un Ata tētis, kā arī lieliskā suņa Reno (kurš gan reiz pamanījās pamatīgi Artūram iekost, apdraudot pat viņa turpmāko karjeru) saimnieks. Par spīti piedzīvotajiem kreņķiem, patlaban izjūt otrās vārtsarga jaunības priekus. Pēdējā, Prāgas pasaules čempionātā, viņš bija viens no labākajiem vārtu sargiem. Zilupes otrā krastā tiek uzskatīts par nacionālistu, ko šimpus upei gan sauc par patriotismu un Dzimtenes mīlestību. Pret Krieviju, pat ja tā sapulcētu vislabākos NHL spēlētājus, neviens cits TĀ nospēlēt nevar.
Kārlis Skrastiņš
3. ANDRIS BIEDRIŅŠ, basketbols, $ 4 500 000. Aizvadītā sezona Latvijas basketbolā iegājusi vēsturē ar skandāliem, spēlētāji mūk ne tikai uz Eiropu, bet arī pāri okeānam. Dažus, kā šo - mūsu labāko "centru" - ilgi mēģināja nekur nelaist, bet ko tu talantam padarīsi... Ar ko Andri arī apsveicam. Lai biežāk tiek iespēja iziet uz laukuma ar Goldensteitas kreklu mugurā!
Kaspars Kambala
4. KĀRLIS SKRASTIŅŠ, hokejs, $ 1 300 000. Šo vietu viņš gan dala ar pāragri aizgājušo patiesi labo cilvēku SERGEJU ŽOLTOKU, taču... Kārlis kopā ar draudzeni gaida ģimenes pieaugumu. Pirmais no NHL spēlētājiem atgriezās Latvijā, ļoti to mīl un ir vienmēr gatavs par to cīnīties visdažādākajos turnīros. Nupat saņēmis piedāvājumu no Novosibirskas "Sibirj", bet pagaidām ir "Rīga 2000" kapteinis.
Māris Verpakovskis
5. KASPARS KAMBALA, basketbols, $ 1 245 000. Eirobasketa 2001 atklājums. Pelna naudu, aizstāvot Kazaņas "Uniks" krāsas, izteikti mazrunīgs cilvēks. Izteikts profesionālis. Par spīti Fantomasa ārienei, mīļš cilvēks.
Marians Pahars
6. MĀRIS VERPAKOVSKIS, futbols, $ 1 200 000. Liepājas sportiskais un diplomātiskais lepnums. Lielisku vecāku - Jeļenas un Ilmāra dēls. Iekarojis ne tikai Ungāriju, Turciju un Portugāli, bet arī paša dzimtās pilsētas mēra - Ulda Seska meitas Baibas sirdi. Aizkustinoša Jorkšīras terjera saimnieks. Kolekcionē dekoratīvos šķīvjus.
Aleksandrs Starkovs
7. MARIANS PAHARS, futbols, $ 1 136 000. Mūsu pirmais britu akurāto futbola mauriņu celmlauzis. Vīrs, kurš dzina saknes ne tikai premjerlīgā, bet pat kļuva par Sauthemptonas sportisko simbolu. Nes Latvijas vārdu Apvienotajā Karalistē - viņu pazīst gan Londonā, gan Kornvolas pussalā un Aberdīnā. Dievina dēlēnu Maratu.
Pēteris Skudra
8. ALEKSANDRS STARKOVS, futbols, $ 1 107 000. Izcilākais futbola treneris Latvijas vēsturē. Aizveda Latvijas izlasi ne tikai līdz Eiropas čempionāta finālam, kas pavisam nesen šķita pilnīgi nereāli, bet arī ar godu rādīja savus puišus ne tikai Portugālei vien. Viņi nospēlēja vairāk nekā cienīgi, it īpaši pret Vāciju. Savieno darbu un hobiju - regulāri skatās NTV televīzijas sporta kanālu. Jau rīt pēdējo reizi pārstāvēs Latvijas izlasi kā galvenais treneris, tiesa, likteņa ironija likusi viņam šo spēli pavadīt pasīvā rīkotāja statusā un diskvalifikācijas dēļ atrasties tribīnēs, nevis uz rezerves spēlētāju soliņa.
Romāns Vainšteins
9. PĒTERIS SKUDRA, hokejs, $ 1 000 000. Krievijas superlīgā vairāk nekā viņš līdz NHL lokauta sākumam pelnīja tikai viens cilvēks - Oļegs Tverdovskis ($ 1 250 000). Pētera alga ir viena divpadsmitā daļa (!!!) no visa "Himik" komandas gada budžeta. Par to gādā Maskavas apgabala gubernators Boriss Gromovs. Tā arī ne reizi nav spēlējis Latvijas izlasē nevienā pasaules čempionātā. 10. ROMĀNS VAINŠTEINS, riteņbraukšana, $ 320 754. Cik ļoti atlēta ienākumi ir atkarīgi no sporta veida! Romāns taču ir 2000. gada pasaules čempions. Dzimtās Kuldīgas patriots. Nupat ierunājās par aiziešanu no aktīvā sporta un idejām, kā palīdzēt brālim mēbeļu biznesā un biežāk būt kopā ar meitiņu Anastasiju, taču kārdinošu piedāvājumu Romānam izteicis kāds Šveices klubs. Tālāk pelnošāko Latvijas sportistu sarakstā ierindojušies basketbolisti AINĀRS BAGATSKIS ar 250 000 dolāru un ROBERTS ŠTELMAHERS ar 200 000 dolāru gadā.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu