Romāns Vainšteins beidz riteņbraucēja karjeru (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sportista karjeru 31 gada vecumā nolēmis beigt 2000.gada pasaules čempions riteņbraukšanā latvietis Romāns Vainšteins, šodien vēsta laikraksts "Diena".

"Neredzu iespēju turpināt cīnīties par augstu rezultātu un uzvarām, savukārt palikt otrajā plānā un braukt tikai tāpēc, lai varētu saukties par profesionālu riteņbraucēju, nav manā raksturā," avīze citē Vainšteinu, kas turklāt nav spējis ar kādu no komandām vienoties par līgumu uz nākamo sezonu. "Runāju ar trijām komandām - divām Spānijā un vienu Itālijā. Finansiāli tās nespēja apmierināt manas prasības. Mana iepriekšējā komanda "Lampre" apvienojās ar "Saeco", kurai jau bija parakstīti līgumi uz nākamo sezonu ar divdesmit riteņbraucējiem. "Lampre" turpinājās saistības ar pieciem jaunajiem puišiem. Man tur vienkārši vairs nebija vietas," norāda Vainšteins. "Tā kā līdz šim brīdim neviens nav bijis ieinteresēts manos pakalpojumos, situācija vairs nevar mainīties." Pie uzvarām nozīmīgās sacensībās Latvijas riteņbraucējs nav ticis pēdējās divas sezonas. Šogad Atēnu olimpiskajās spēlēs Vainšteins palika 42.vietā, bet pasaules čempionātā finišēja 61.pozīcijā. Vainšteins atklāj, ka ar savā riteņbraucēja karjerā sasniegto ir apmierināts. "Tikai nedaudziem ir lemts kļūt par pasaules čempionu. Man tas izdevās. Ceļš līdz šim mērķim gan nebija no vieglajiem. Spānijas un Itālijas riteņbraucējiem bija daudz labāki apstākļi sevis izteikšanai, tomēr es pierādīju, ka arī mazas valsts Latvijas sportists var būt pašā virsotnē," saka Vainšteins, kas par nākotnes iecerēm runāt nevēlas. "Vienkārši manā dzīvē ir beidzies viens posms. Varbūt nākotnē runās par mani kā par veiksmīgu menedžeri vai vīna ražotāju? Pagaidām nevēlos afišēt savus plānus. Turpināšu sadarboties ar brāli mēbeļu biznesā. Ir man pašam savas ieceres, bet par tām runāsim pēc Jaungada."

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu