Ščerbatihs nolēmis kļūt par ventspilnieku (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atēnu olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs svarcēlājs Viktors Ščerbatihs nolēmis pārcelties uz dzīvi Ventspilī un turpmāk savas sportista gaitas saistīt ar šo pilsētu, aģentūrai LETA apstiprināja sportists, kurš pašlaik ir Dobeles iedzīvotājs.

Kā aģentūrai LETA sacīja olimpiskā centra "Ventspils" vadītājs Uldis Boitmanis, tiek gatavoti nepieciešamie dokumenti Ventspils domei par dzīvojamās platības piešķiršanu Ščerbatiham un viņa trenerim Eduardam Andruškevičam. Iespējams, ka arī Andruškevičs varētu savu turpmāko dzīvi un darbu turpināt Ventspilī, gatavojot Ščerbatihu Pekinas olimpiskajām spēlēm un darbojoties topošajā svarcelšanas centrā. Kā šodien tikšanās laikā ar Atēnu olimpisko spēļu dalībniekiem Viktoru Ščerbatihu, Ēriku Ragu un viņu treneriem Ventspils domē sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs, ir pieņemts principiāls lēmums Ventspilī tuvākajos divos gados izveidot specializētus sporta vingrošanas un svarcelšanas sportistu sagatavošanas centrus. Tajos plānots pieaicināt šā brīža labākos Latvijas šā sporta veida trenerus un talantīgākos audzēkņus. Lembergs skaidroja, ka svarcelšanas centru paredzēts veidot uz plānotās jaunās universālas sporta centra bāzes, kuru kopā ar Aizsardzības ministriju un pašvaldību paredzēts izveidot tuvāko divu gadu laikā. Jaunajā sporta centrā plānots izbūvēt starptautiskajiem noteikumiem atbilstošu šautuvi, sporta spēļu zāli, cīņas zāli un specializētu svarcelšanas zāli. Lembergs aicināja Ščerbatihu un viņa treneri sniegt padomu, kā labāk veidot svarcelšanas zāli, kad tā taps.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu