Latvija 2006: Emsis atbild uz Lemberga pretenzijām (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Indulis Emsis (ZZS) atbildes vēstulē Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam norāda, ka 2006.gada pasaules hokeja čempionātam nepieciešamās otrās halles atrašanās vietas izvēle ir saistīta ar Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prasībām un ieteikumiem.

Vēstulē valdības vadītājs izsaka pateicību par Ventspils pilsētas domes iniciatīvu jautājumos, kas saistīti ar 2006.gada pasaules hokeja čempionāta norises nodrošināšanu. Emsis piekrīt, ka visa rīcība ar valsts līdzekļiem jautājumā par jebkāda atbalsta piešķiršanu šā čempionāta organizētājiem ir veicama tikai atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam regulējumam, lai nepieļautu valsts finanšu līdzekļu izšķērdēšanu. Atbildot uz Lemberga vēstulē paustajām bažām par otrās halles būvniecības izvēles atbilstību spēkā esošajam tiesiskajam regulējumam, premjers skaidro, ka valdība vēl nav lēmusi par konkrētu finansējuma apjomu vai atbalsta formu. Līdz šim notikušās aktivitātes, tai skaitā pašvaldību informēšanu par būtiskajiem nosacījumiem otrajai hallei, nevarot uzskatīt par konkrētu izvēles vai atbalsta piešķiršanas procedūru, jo aktivitātes veiktas, lai izvērtētu otrās halles iespējamo atrašanās vietu, nevis lai lemtu par kādu konkrētu projektu. Emsis Lembergu informē, ka patlaban jautājumu par otro halli izvērtē darba grupa, kurai būs jāgatavo priekšlikumi izskatīšanai valdībā. Tikai pēc darba grupas informācijas saņemšanas valdība lems par vietas izvēli, kā arī konkrēta atbalsta apjomu. Hokeja čempionāta atbalstam nepieciešamie līdzekļi tiks novirzīti saskaņā ar likumdošanas prasībām. Jau ziņots, ka IIHF jūlija sākumā paziņoja, ka 2006.gada hokeja čempionātam nepieciešamā otrā halle atradīsies Rīgā, kur jau esošajā "Skonto" kompleksā tiks izveidota hokeja arēna ar 6000 skatītāju vietām. Ventspils domes priekšsēdētājs Lembergs vēstulē Ministru prezidentam lūdza nodrošināt likuma normu ievērošanu otrās halles izveidē. Gan Ventspils pilsētai, gan pārējām pašvaldībām un uzņēmējsabiedrībām, kas pretendē uz tiesībām saņemt valsts atbalstu otrās hokeja halles celtniecībai, nav bijis iespēju sagatavot attiecīgus priekšlikumus, jo līdz šim Ministru kabinets nav publiski darījis zināmu valsts finansējuma apmēru, būvniecības nosacījumus un kritērijus, pēc kuriem notiks iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu