Fadejevs uz Atēnām brauks pēc zelta (10)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas soļotājs Aigars Fadejevs otrdien Rīgā notikušajā preses konferencē atklāja, ka šogad Atēnu olimpiskajās spēlēs mērķēs uz zelta medaļu 50 km distancē.

Sportists akcentēja, ka gatavošanās sezonai notiek atbilstoši plāniem un publisko aktivitāšu trūkums nebūt neliecina par kaut kādām problēmām. Fadejevs arī informēja, ka profesionāli ar soļošanu nodarbosies vēl vismaz līdz 2008.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. "Par savu šīs sezonas mērķi esmu izvirzījis uzvaru Atēnu olimpisko spēļu distancē," uzsvēra Aigars Fadejevs. "Startēšu arī 20 km distancē, jo abas distances šķirs nedēļa. Uzsvaru likšu uz garāko distanci, jo startu 20 km distancē uzskatu par loteriju, kur pārāk liela loma var būt arī tiesnešiem." Fadejevs informēja, ka treniņos liela uzmanība tiek veltīta ne tikai nepieciešamās sportiskās formas sasniegšanai, bet arī soļojuma tehnikai. "Nedaudz neloģiski, taču akcentēja nevis soļojuma pareizu tehnisko izpildījumu, bet gan vizuālo aspektu, lai tiesnešiem rastos pēc iespējas mazāk pretenziju," sacīja Fadejevs, kurš nereti nav finišējis tieši tiesnešu piešķirto piezīmju un vēlākās noņemšanas no distances dēļ. Fadejevs atgriezies no gandrīz 40 dienu ilgas treniņnometnes Portugālē, kur darbojies kopā ar pazīstamo Krievijas soļošanas speciālistu Mihailu Ščeņņikovu. Arī viņš bija plānojis piedalīties otrdienas preses konferencē, taču ģimenes apstākļu dēļ slavenais sportists nav ieradies Rīgā. Jau šīs nedēļas nogalē Fadejevs un Ščeņņikovs dosies uz treniņnometni Spānijā. "Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz sagatavošanās posmā izmantosim pasaulē slavenu sportistu pieredzi," informēja Fadejevs. "Dzīvosim augstkalnu apstākļos - apmēram 2900 metru augstumā, bet trenēsim 500 metru augstumā. Šādu sagatavošanās sistēmu izmanto labākie riteņbraucēji - vācietis Jans Ulrihs un amerikānis Lenss Ārmstrongs." 4.aprīlī Fadejevam plānots starts Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) "Challenge" sērijas sacensībās Portugālē, kur tiks veikta 20 km distance, bet pirmais nopietnais Latvijas soļotāja starts būs 1.maijā, kad Vācijā notiks Pasaules kausa sacensības 50 km distancē. Fadejevs jau piekto gadu turpinās sadarbību ar mobilo sakaru operatoru "Tele2", kas palīdzēs soļotājam ne tikai pēc iespējas labāk sagatavoties šīs sezonas atbildīgajiem startiem, bet arī īstenot aktivitātes saistībā ar jaunatnes soļošanu. 15.maijā Valmierā notiks starptautiskās "Grand Prix" sacensības soļošanā jauniešiem, uz kurām uzaicināti Itālijas, Krievijas, Polijas, Igaunijas, Lietuvas pārstāvji. "Šīs sacensības notiks laikā, kad atpūtīšos pēc starta Pasaules kausa izcīņas sacensībās," sacīja Fadejevs. "Pagājušajā sezonā ar Latvijas labākajiem jaunajiem soļotājiem bijām Polijā, bet šoreiz starptautiskas sacensības ar "Tele2" atbalstu rīkosim Valmierā. Ja viss izdosies kā iecerēts, šāda līmeņa jauniešu sacensības varētu kļūt par tradicionālām." Sezonas noslēgumā Rīgā iecerēts rīkot tradicionālo Aigara Fadejeva un "Tele2" soļošanas festivālu, kurā notiks sacensības bērniem un tautas soļojums, bet par pasākuma naglu kļūs profesionāļu soļojums ar pasaules labāko sportistu līdzdalību.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu