Notiks vēsturiskā Latvijas un Turcijas futbola spēle (36)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas futbola izlase sestdien Rīgā, "Skonto" stadionā, aizvadīs pirmo Eiropas čempionāta kvalifikācijas izslēgšanas kārtas spēli pret Turcijas valstsvienību. Spēli klātienē paredzējusi noskatīties arī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Abu valstu izlašu savstarpējo spēļu summā noteiks komandu, kas iegūs tiesības piedalīties nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Portugālē. Atbildes spēle Turcijā notiks 19.novembrī. Spēli klātienē vēros aptuveni 10 tūkstoši skatītāju, tostarp no Turcijas Latvijā plāno ierasties ap 600 turku futbola līdzjutēju. Izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs jau paziņojis, ka izlases mērķis ir nokļūt Portugālē. Komandas sastāvu paredzēts nosaukt neilgi pirms spēles. Policija iesaka iedzīvotājiem pirms doties uz spēli rūpīgi izlasīt visu, kas rakstīts uz biļetes, un izpildīt visas tur minētās prasības. Skatītājus pirms ieejas stadionā, līdzīgi kā Eirovīzijas dziesmu konkursā, pārbaudīs ar metāla detektoriem un stadionā neielaidīs nevienu, kuram būs līdzi kāds no neatļauto priekšmetu saraksta. Atšķirībā no Eirovīzijas, uz spēles laiku nebūs ierīkotas speciālas mantu glabātavas, atgādināja policija. Likumsargi iesaka neņemt līdzi lielas somas, kas varētu radīt aizdomas apsardzei, kā arī aicina uz spēli ierasties savlaicīgi, lai pēdējā brīdī neveidotos garas rindas. Rīgas Galvenā policijas pārvalde spēles dienā strādās paaugstinātas gatavības režīmā, bet robežsardzes posteņi lidostā "Rīga" un Jūras pasažieru ostā pastiprinātā režīmā strādāja jau vairākas dienas iepriekš. Robežsardze arī uzaicinājusi uz Latviju Turcijas robežsardzes lidostu robežkontroles un imigrācijas inspektorus. Trīs Turcijas robežsargi piektdien un sestdien kā konsultanti piedalīsies no Turcijas atlidojušo futbola fanu robežkontrolē, nepieciešamības gadījumā iesaistoties robežšķērsotāju intervēšanā un dokumentu autentiskuma noteikšanā. Policija sabiedriskās kārtības nodrošināšanā spēles laikā un pēc spēles paredzējusi iesaistīt 227 policistus un 25 auto ekipāžas. Viņiem šajā darbā palīdzēs vairāki vienlaikus ar turku futbola līdzjutējiem atbraukušie drošības policijas virsnieki no Turcijas Ankaras policijas priekšnieka Erdžimenta Jilmaza (Mr.Ercument Yilmaz) vadībā. Spēle "Skonto" stadionā sāksies plkst.20.15.

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu