"Valmiera/Rūjiena" ar uzvaru debitē FIBA Eiropas kausa izcīņā (6)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmo reizi startējot kontinenta mēroga turnīrā, "Valmiera/Rūjiena" ceturtdien Lietuvas pilsētā Šauļos ar 74:67 uzvarēja vietējo BC "Siauliai" Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa izcīņas Ziemeļu konferences grupas turnīra spēlē. Par to informēja Šauļu sporta namā.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 14 punktiem bija Normunds Feierbergs, bet Gatis Melderis guva 13 punktus. "Paņēmām viņus pie rīklītes un uzvarējām," BNS telefonsarunā teica "Valmieras/Rūjienas" galvenais treneris Varis Krūmiņš. "Kamēr aizsardzībā spēlējām cilvēks pret cilvēku vai zonu, nekas nesanāca. Otrajā ceturtdaļā no 13. minūtes sākām segšanu pa visu laukumu un izdarījām biežas maiņas. Paņēmām un piepresējām viņus." Astoņi Latvijas komandas spēlētāji laukumā aizvadīja aptuveni vienādu spēles laiku un spēkos bija aptuveni līdzīgi. Par to liecina arī tas, ka nebija izteikta līdera punktu gūšanā, atzina Krūmiņš. "Valmierai/Rūjienai" netraucēja, ka pretinieki tika uzskatīti par favorītiem. "Mēs visur braucam cīnīties par uzvaru," norādīja Krūmiņš. "Ja brauc vienkārši kaut kur tāpat ar domu tikai uzspēlēt, tad jau nekas arī nevar sanākt." Pirmo spēli FIBA turnīrā savā laukumā "Valmiera/Rūjiena" aizvadīs 13. novembrī, kad uzņems Igaunijas "TTU/A.Le Coq". Vienā D grupā ar Latvijas klubu ir arī Saratovas "Avtodor" no Krievijas. Pēc divu apļu izspēles nākamajai turnīra kārtai kvalificēsies pirmo divu vietu ieguvēji. FIBA Eiropas kausa grupas turnīra spēle: "Siauliai" - "Valmiera/Rūjiena" 67:74 (20:12, 12:15, 20:24, 15:23) "Siauliai": Pauļukens 25, Čepulis 13, Česnavičs 6 "Valmiera/Rūjiena": Feierbergs 14, Melderis 13, Amoliņš 11, Ronels 11

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu