Vairākums LBL klubu par jaunās sezonas galveno favorītu uzskata BK "Ventspils" (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākums Latvijas basketbola līgas (LBL) klubu šodien preses konferencē atzina, ka par jaunās sezonas čempionāta galveno favorītu uzskata pēdējo trīs gadu LBL čempionvienību BK "Ventspils".

Latvijas basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Arvīds Grigaļavičs šodien preses konferencē pirms LBL 13.sezonas sākuma teica, ka līgu, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, skārušas nelielas izmaiņas - Policijas BK vietā sacensībās startēs "Ventspils augstskola". "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks apstiprināja, ka LBL čempionātā vienības uzdevums ir viens - uzvarēt. Runājot par ULEB kausa izcīņas sacensībām, kurās "Ventspils" startēs jaunajā sezonā, Muižnieks atklāja, ka komandai vajadzētu kvalificēties otrajai kārtai. "Cerams, ka LBL būs lielāka pretestība no citiem klubiem," par gaidāmo LBL čempionātu teica Muižnieks. "ULEB kausa izcīņā tikšana tālāk būs grūts uzdevums, jo jāspēlē būs ar augsta līmeņa klubiem." LBL vicečempionu "Skonto" galvenais treneris Guntis Endzelis uzskata, ka komanda nākamajā sezonā cīnīsies par godalgām, bet par kādām, viņš neprecizēja. Savukārt 2003.gada LBL bronzas godalgu ieguvēju BK "Valmiera-Rūjiena" galvenais treneris Varis Krūmiņš par komandas mērķi ir izvirzījis iekļūšanu labāko četriniekā. "Komandas komplektācija pabeigta, vienīgi vēl centra pozīcijā nav skaidrības. Ar centru Ronelu Mingo pēc veiktajām medicīniskajām pārbaudēm laikam netiks slēgts līgums. Viņa vietā būs cits," piebilda Krūmiņš. Arī "Līvu alus/Liepāja" komandas menedžeris Edvīns Striks un BK Gulbenes "ASK/Buki" par vienību uzdevumiem jaunajā sezonā uzskata cīnīšanos par medaļām. Savukārt BK "Barons" menedžeris Andris Vanags komandai izvirzījis mērķi - "pēc pirmās kārtas iekļūt sešiniekā, jo tad jau saglabājas izredzes arī kļūt par čempioniem". BK "Klondaika" galvenais treneris Ivars Liepa un LBL debitantu "Ventspils augstskola" pārstāvis Armands Krauliņš pirms jaunās sezonas nerunāja par medaļu izcīnīšanu. "Augstu mērķu mums nav, galvenais ir piedalīties, dot pieredzi jaunajiem basketbolistiem, jo mums ir pieci U-18 izlases kandidāti," par gaidāmo sezonu teica bijušais Latvijas izlases vadītājs Krauliņš. "Pēc neveiksmīgi aizvadītās sezonas mums ir lielas izmaiņas. Komanda būs labāka šosezon, bet par kādu izcīnīto vietu grūti teikt, kamēr nav redzēti konkurenti," uzskata Liepa. LBL 2003./2004.gada sezona sāksies nākamajā otrdienā, 7.oktobrī, kad sporta bāzē "Ķeizarmežs" BK "Skonto" uzņems "Ventspils augstskola" basketbolistus. Pēdējā LBL regulārā čempionāta spēle paredzēta 2004.gada 17.aprīlī. Regulārajā čempionātā komandas, kas piedalīsies Eiropas klubu sacensībās, aizvadīs par diviem apļiem mazāk. "Komandu klasifikācija regulārajā čempionātā tiek noteikta, vērtējot uzvaru un spēļu skaita procentuālo iznākumu," teikts LBL nolikumā. "Play off" turnīra pusfinālā uzreiz iekļūst LBL regulārā čempionāta divas labākās vienības, bet 3.-6.vietās ieguvējas ceturtdaļfinālā divu spēļu summā noskaidros pārējās divas pusfināla dalībnieces. Pusfinālā cīņa noritēs līdz divām uzvarām, spēlē par 3.vietu - līdz trīs uzvarām, bet finālā - līdz četrām uzvarām.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu