Nav skaidrības par “Buku” finansējumu (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pacilātība un nervozitāte pirms jaunās basketbola sezonas sākuma jaušama problēmu virpulī ap “Bukiem”. Paraugoties uz komandas dalībniekiem, šķiet, ka viss ir kārtībā. Puiši trenējas un pat nenojauš, kādas grūtības nākas pārvarēt komandas menedžerim.

Piektdien, 26.septembrī, bija termiņš dalības maksas pārskaitīšanai Latvijas Basketbola savienībai, lai “ASK/Buki - Gulbene” varētu piedalīties Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā, taču vēl iepriekšējā dienā nebija atrasts nepieciešamais finansējums - 2500 lati. “ASK/Buki - Gulbene” menedžeris Egils Čakars pauda bažas par nespēju panākt noteiktu sistēmu vietējās pašvaldības un uzņēmēju sadarbībā, sponsorējot komandu. Dalības maksa līdzdalībai čempionātā uz licences 14 spēlētājiem - katram par 17 latiem - ir tikai sākuma izmaksas, lai komanda sekmīgi varētu iekļauties čempionāta spēlēs, kas sāksies jau 10.oktobrī. E.Čakars pauda, ka nepieciešamās iemaksas Latvijas Basketbola savienībai galējā gadījumā var veikt vēl līdz 1.oktobrim. E.Čakars ar sarūgtinājumu salīdzināja situāciju Gulbenes un Valmieras rajonā, kur Latvijas basketbola līgas komandai “Valmiera/Rūjiena” finansējuma lielāko daļu, kas skaitāma desmitos tūkstošu latos, piešķīrusi Valmieras un Rūjienas pašvaldība. Aptaujātie Gulbenes uzņēmēji pauda, ka daudziem no viņiem līdz šim ne mutiski, ne rakstiski nav lūgts šajā sezonā finansiāli atbalstīt “ASK/Buki-Gulbene”, kaut gan līdz šim sadarbība ir notikusi jau daudzus gadus. Cita runa esot - kā nauda tiek iztērēta. Radies iespaids, ka komandas finansēšanas jautājumu risina pēdējā brīdī, kaut gan to vajadzēja sākt darīt jau pagājušās basketbola sezonas beigās vai vēlākais - vasaras sākumā. Gulbenes domes priekšsēdētājs un Gulbenes Basketbola kluba “Buks” prezidents Nikolajs Stepanovs sacīja, ka panikai nav pamata, naudu kopīgiem spēkiem atradīs un komanda piedalīsies LBL čempionāta spēlēs. “Viss būs kārtībā, samaksās, jo citādāk nevar būt,” sacīja N.Stepanovs. Viņš pauda, ka komandas finansēšanas jautājums nekad nav bijis un nebūs viegls. N.Stepanovs klāstīja, ka šajā budžeta gadā Gulbenes rajona padome komandai iedalījusi 4000 latus un pilsētas dome - aptuveni 7000 latus. Taču viņš atzina, ka šī nauda jau ir izlietota iepriekšējā basketbola sezonā. “ASK/Buki-Gulbene” treneris Agris Galvanovskis pauda, ka komanda ir gatava jaunajai sezonai. Kā tajā veiksies, pagaidām esot grūti prognozēt. “Pirmās spēles rādīs,” sacīja viņš.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu