Prezidentei radušās šaubas par multifunkcionālās halles projekta realizēšanu.

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar šaubām raugās uz pasaules hokeja čempionāta rīkošanai nepieciešamās multifunkcionālas halles projekta realizāciju Rīgā.

Intervijā telekompānijai LNT Vīķe-Freiberga vakar izteica nožēlu, ka Latvijā līdz šim halles būvniecības projekts nekust no vietas un "neiet pa diedziņu". Rodoties šaubas, vai Latvija ir spējīga paveikt nepieciešamos priekšdarbus, lai sarīkotu čempionātu. Prezidente uzsvēra, ka čempionāta rīkošana ir lieliska izdevība reklamēt Latviju pasaulē, turklāt līdz ar halles uzbūvēšanu būs radīta infrastruktūra, lai Latvija kļūtu par citu līdzīgu starptautisku liela mēroga pasākumu rīkošanas centru. No tā savukārt iegūtu tūrisma nozare. LETA jau ziņoja, ka SIA "Multihalle" un SIA "Metāla būvju sistēmas" (MBS) pārstāvētā Šveices un Lielbritānijas investoru grupa īsi pirms Ziemassvētkiem panāca vienošanos par turpmāku sadarbību hokeja halles projekta realizācijā. Abi potenciālie halles būvētāji ir noslēguši vienošanās līgumu par turpmāko sadarbību, kas paredz, ka galīgais līgums ir jānoslēdz līdz 2003.gada 1.februārim. Ja līdz 2003.gada septembrim Rīgā netiks sākti reāli multifunkcionālās hokeja halles būvdarbi, Starptautiskā ledus hokeja federācija (IIHF) sola oficiāli izlemt 2006.gada pasaules čempionātu rīkot citur, visticamāk, Krievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu