Lembergs aicina nedarīt kaunu Latvijas basketbolam.

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

BK "Ventspils" prezidents Aivars Lembergs nosūtījis oficiālu vēstuli Latvijas Basketbola savienībai, aicinot basketbola funkcionārus nedarīt kaunu Latvijas līdzjutējiem, spēlētājiem, viesu komandām un turpmāk starptautiskās basketbola spēles organizēt atbilstoši FIBA noteikumiem.

Lembergs aicina darīt visu, lai neatkārtotos sestdienas notikumi pirms Latvijas - Francijas spēles Rīgā. Kā ziņots, šī spēle sākās ar gandrīz pusstundas nokavēšanos, jo nedarbojās VEF ražotais Rīgas Sporta manēžas tablo. Tablo salabot tā arī neizdevās, manēžas darbinieki iedarbināja veco tablo, kas gan rādīja spēles laiku un rezultātu, taču nerādīja, cik laika komandām atlicis uzbrukumam. Lembergs piedāvā turpmākās spēles rīkot Ventspils Olimpiskā centra basketbola hallē, kas patlaban esot vienīgais sporta laukums Latvijā, kurš pilnībā atbilst FIBA noteikumiem, starptautisko spēļu organizēšanai. Šādu priekšlikumu Lembergs esot izteicis jau pirms divām nedēļām. Ventspils mērs uzskata, ka Rīgas Sporta manēžā ir katastrofāli slikts laukumu stāvoklis, par to liecinot līdzīgas problēmas citos starptautiskos turnīros. Uz Lemberga priekšlikumu Latvijas basketbola funkcionāri, pēc Ventspils mēra teiktā, atbildējuši nesaprotami un nekonkrēti. Galvenais motīvs atteikumam bijis - vai rīdzinieki brauks tik tālu, jo Rīgā taču ir labāk. Tādu basketbola funkcionāru rīcību Lembergs nosauca par nekompetenci, kas robežojas ar bezatbildību. "Nezin kāpēc frančiem Rīga nebija par tālu, Ventspils būtu vēl tuvāk. Arī īstenie basketbola skatītāji rastu iespēju atbraukt līdz Ventspilij, lai komfortablos, mūsdienīgos apstākļos skatītos labu basketbolu," uzskata Lembergs. Lembergs atgādināja, ka tādu situācijas pavērsienu viņš prognozējis jau 2001.gada Latvijas "play - off" spēlēs, kas notika bēdīgi slavenajā Daugavas sporta namā. "Labi, ka zaudējuma dēļ spēles beidzās Ventspilī, kur tās noslēdzās atbilstošos basketbola apstākļos," teica Lembergs. Lembergs vēstulē Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidentam Ojāram Kehrim saistībā ar nepatīkamo gadījumu pirms Latvijas - Francijas spēles EČ kvalifikācijas turnīra piedāvā steidzami atrisināt jautājumu par turpmāko spēļu norises vietām, piedāvājot turpmākās spēles rīkot Ventspils basketbola hallē. Lembergs vēstulē paudis neizpratni par "vājo spēles tehnisko nodrošinājumu un organizatorisko līmeni, kas nopietni kaitēja Latvijas basketbola prestižam gan Latvijā, gan Eiropā". Ventspils mērs paudis neizpratni arī par LBS izpildstruktūru attieksmi pret visaugstākā līmeņa basketbola sacensību sarīkošanu. "Neskatoties uz atbilstošas sporta būves celtniecības iespējamību Rīgā, lūdzu jūs izvērtēt LBS izpildstruktūru attieksmi pret Latvijas valstsvienības sacensību sarīkošanu vispār un atbalstīt Latvijas valstsvienības "mājas" spēļu rīkošanu Ventspilī Eiropas 2003.gada čempionāta pusfināla sacensību ietvaros 2002.un 2003.gadā," vēstulē aicina Lembergs, aicinot izvērtēt iespēju šādas spēles Ventspilī rīkot arī nākotnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu