Ostapenko un Sevastova uzzina Pekinas turnīra pirmās kārtas pretinieces (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova
Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova Foto: Reuters/AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Latvijas sieviešu tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko gaidāmo Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīru sāks pret slovākieti Magdalēnu Ribārikovu, kamēr sacensībā Ķīnā valsts otrajai raketei Anastasijai Sevastovai pretī stāsies Alizē Kornē no Francijas.

Pekinas turnīrs sāksies jau sestdien, bet šosezon tās ir noslēdzošās starp "Premier Mandatory" kategorijas sacensībām.

Pasaules ranga 12.vietas īpašniece Ostapenko ar šādu numuru izlikta arī Pekinas turnīrā, bet Ribārikova ir planētas 36.rakete.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim nav spēkojušās.

Savas karjeras laikā Ribārikova izcīnījusi četrus WTA raudzes titulus, no kuriem pēdējais gan bija tālajā 2013.gadā. Tiesa, vēl jūnijā viņa spēlēja finālā Birmingemā, kur norisinājās "Premier" kategorijas sacensības, finālā piekāpjoties čehietei Petrai Kvitovai. Slovākijas tenisistei pašlaik ir trīs zaudējumu sērija.

Otrajā kārtā šā pāra uzvarētāja mērosies spēkiem ar īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo ķīnieti Vanu Cjanu, kura pasaules rangā atrodas 34.vietā.

Vēl pirms gada Ostapenko Pekinā sasniedza pusfinālu, par to nopelnot 390 WTA ranga punktus, kas nu būs jāaizstāv.

Tikmēr pasaules ranga 19.vietas īpašniece Sevastova Pekinas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Kornē, kura ir planētas 35.rakete.

Abas tenisistes savā starpā tikušās četras reizes, trīs panākumus gūstot Sevastovai. Iepriekšējo reizi viņas spēkojās martā Maiami WTA "Premier" otrajā kārtā, kur Latvijas sportiste bija pārāka ar 7-5, 6-4.

Karjeras laikā Kornē izcīnījusi sešus WTA titulus, turklāt iepriekšējais tika gūts jūlijā Gštādes WTA "International" sacensībās. Tiesa, šobrīd Francijas tenisistei ir četru zaudējumu sērija.

Otrajā kārtā šā pāra uzvarētāja tiksies ar Pekinas turnīra 16.numuru Ešliju Bārtiju no Austrālijas, kura pasaules rangā atrodama 17.vietā.

Iepriekšējās divas reizes Sevastova Pekinā zaudēja pirmajā kārtā, bet 2010.gadā sasniedza ceturtdaļfinālu, kas viņai šajā turnīrā ir labākais sasniegums.

Sevastova pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu sacentīsies arī šā turnīra dubultspēlēs. Pagaidām viņas aizcīnījušās līdz pusfinālam Uhaņas WTA "Premier" sacensībās.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu