Pasečņiks teju tiek pie "double-double" ULEB Eirolīgas mačā

Papildināts
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks piektdien teju tika pie "double-double" rādītājiem, demonstrējot teicamu sniegumu ULEB Eirolīgas mačā.

Pasečņika pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife" izbraukumā ar rezultātu 72:87 (21:25, 12:24, 20:28, 19:10) piekāpās Krievijas klubam Maskavas apgabala "Himki".

Latvijas basketbolists laukumā pavadīja nedaudz vairāk par 20 minūtēm, guva 9 punktus (2p. 3/5, soda metieni 3/4), izcīnīja 9 atlēkušās bumbas un atdeva 1 rezultatīvu piespēli.

Pasečņiks arī pārtvēra 3 bumbas, bloķēja 2 metienus un kopumā savāca 26 efektivitātes punktus, kas bija labākais rādītājs ne tikai komandā, bet arī visā mačā.

Līdz ar to Latvijas basketbolistam pietrūka 1 punkts un 1 izcīnīta atlēkusī bumba, lai pirmo reizi Eirolīgā izceltos ar "double-double".

"Himki" komandā ar 24 punktiem un 7 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Krievijas basketbolists Aleksejs Šveds.

Vēl piektdien Daira Bertāna pārstāvētā Itālijas čempione Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" savās mājās ar 81:80 (24:17, 19:18, 25:19, 13:26) spraigā cīņā apspēlēja Stambulas "Anadolu Efes".

Bertāns laukumā bija 24 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot vienu no trim divpunktu metieniem, kā arī divus no astoņiem tālmetieniem.

Vēl Bertāns tika pie vienas atlēkušās bumbas, vienas rezultatīvas piespēles un vienas pārtvertās bumbas. Latvietim arī viena kļūda un divas piezīmes.

Rezultatīvākais Milānas komandas sastāvā bija Maiks Džeimss ar 15 punktiem, kamēr visiem 23 punktus guva Adrjēns Mērmans. Tieši Džeimss vienu sekundi pirms pamatlaika beigām guva uzvaru nesošo tālmetienu.

Žaņa Peinera pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Tekfen" ceturtdien viesos ar rezultātu 56:82 kapitulēja Spānijas klubam Vitorijas "Kirolbet Baskonia", kas turnīram pieteicis talantīgo Artūru Kurucu.

Savukārt Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas vicečempione Pirejas "Olympiakos" izbraukumā ar rezultātu 65:69 piekāpās Krievijas klubam Maskavas CSKA, bet citā mačā ārpus pieteikuma palika Rolands Šmits, kura pārstāvētā Spānijas komanda Barselonas "Lassa" savā laukumā ar rezultātu 74:58 guva virsroku pār Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi FOX".

Ar piecām uzvarām tikpat mačos Eirolīgas kopvērtējuma vadībā atrodas CSKA un Madrides "Real". "AX Armani Exchange Olimpia" guvusi četras uzvaras piecās spēlēs, bet "Olympiakos" un "Lassa" komandas izcīnījušas trīs panākumus piecās cīņās, šīm komandām atrodoties pirmajā astotniekā.

Tikmēr "Dariššafaka Tekfen" un "Herbalife" ar vienu panākumu piecos dueļos atrodamas 14.un 15.vietā.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu