Prezentēts Baltijas drifta čempiona auto 2019.gada sezonai

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 12. līdz 14. aprīlim Ķīpsalas izstāžu hallē norisinājās izstāde "Auto Exotica 2019", kuras ietvaros tika prezentēta 2019. gada sezonas Ērika Ulasa sacīkšu automašīna, 3. sērijas BMW.

Izstāde ir noslēgusies un tagad notiek aktīvs darbs pie sacīkšu automašīnas tehniskajiem risinājumiem, kur plānotā jauda varētu pārsniegt 900 zirgspēkus. Jautājām braucējam, kāpēc ir tik svarīgi palielināt jaudu savam sporta auto. Viņš atbildēja: "Drifts ir agresīvs sporta veids un, dodoties katrā tandēma braucienā, es ar savu bolīdu, kā ar uzticamu cīņas biedru, dodas mērķtiecīgi uzveikt pretinieku."

Pēc izstādes Baltijas drifta čempions saņēma savu pirmo kausu 2019. gada sezonā, kuru piešķīra “Auto Exotica 2019” žūrija, proti, Ērika Ulasa šīs sezonas sacīkšu automašīnu tika apbalvota kā labākā kategorijā “Best Sports Car”. Žūrijas galvenie kritēriji bija automašīnas vizuālais tēls un tehniskā specifikācija. Tomēr sportists atzīst, ka, protams, ir liels prieks par pirmo atzinību šajā gadā, bet pavisam cita temperatūra un azarts būs trasē, kur aizstāvēt titulu ir grūtāk nekā to iegūt. Ēriks uzsver, ka arī konkurenti nesnauž, un uzlabo savas sacīkšu mašīnas, lai jau no pirmā Baltijas Drifta čempionāta posma PRO klasē cīnītos par trofeju.

Foto: Publicitātes foto

Pēc pasākuma vaicājām sportistam, vai nav grūti apvienot sportu ar darbu un vēl atrast laiku izstādei. Ēriks atzina, ka ceļš uz izstādi nebija viegls, jo iepriekšējos gados sporta automašīnas sagatavošanas plāns tika veidots, ņemot vērā pirmo sezonas starta datumu. Šajā sezonā sporta mašīnai bija jābūt gatavai divas nedēļas ātrāk. Tas ir prasījis daudz darba stundu no visas komandas, bet pēc izstādes ir sajūta, ka tas bijis to vērts. Lielākais ieguvums no izstādes, ko min sportists: tā bijusi iespēja brīvā gaisotnē aprunāties ar interesentiem, faniem, atbalstītājiem, sacensībās tam nav laika, jo ir jākoncentrējas braucieniem.

Foto: Publicitātes foto

Drifts kļūst arvien populārāks visā pasaulē, Baltijas drifta čempionāts ir viens no spēcīgākajiem Eiropā, drifts ir sporta veids, kurš aizrauj sportistus, priecē skatītājus. Ēriks ir ļoti pateicīgs saviem atbalstītājiem “Vervo”, “Latserviss”, “Novators”, “Edelworx”, kuri ir devuši iespēju šogad ne tikai aizstāvēt Baltijas čempiona titulu, bet cīnīties arī par FIA Ziemeļvalstu NEZ čempiona titulu Pro klasē. Bez atbalsta tas nebūtu iespējams, bet čempions ir gatavs aizstāvēt titulu un pievienot tituliem vēl vienu. Sezona tuvojas ļoti strauji. Baltijas drifta sezonas atklāšanā uz starta būs vismaz 30 konkurentu PRO klasē. Kurš uzvarēs? To uzzināsim jau 27.aprīlī Biķerniekos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu