Šveices izlases līderis Josi: Mēs zinām, ka Latvijai ir ļoti laba komanda

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Romans Josi
Romans Josi Foto: SIPA/Scanpix

Pasaules vicečempiones Šveices izlases hokejisti sagaida grūtu cīņu pret Latvijas valstsvienību, atzīst komandas līderis Romāns Josi.

Latvijas izlase svētdien aizvadīs otro spēli pasaules čempionātā, cīnoties pret Šveices valstsvienību, kas pērn turnīrā izcīnīja sudraba medaļas.

Sestdien čempionāta pirmajā spēlē Latvijas hokejisti ar 5:2 uzveica Austrijas izlasi, bet Šveice ar 9:0 sagrāva Itāliju.

Kaut arī Šveices hokejistiem izdevies turnīru iesākt ar ļoti pārliecinošu uzvaru, viņi sagaida grūtu cīņu pret Latviju, neskatoties arī uz to, ka šveicieši būs dueļa favorīti.

"Rīt (svētdien) būs cita spēle, cita komanda," Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā citēts Josi.

"Mums pie vairākām lietām jāpiestrādā. Mums jānospēlē vēl labāk. Mēs zinām, ka Latvijai ir ļoti laba komanda," sacīja Šveices izlases aizsargs.

"Šī ir tikai viena uzvara (pret Itāliju), bet nekas vairāk. Mums jāturpina iet uz priekšu," piebilda 28 gadus vecais hokejists.

Josi, kurš 2013. gada pasaules čempionātā bija vērtīgākais spēlētājs, sestdien mačā pret Itāliju izcēlās ar 1 rezultatīvu piespēli.

Savukārt šosezon Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā Josi ar 14 vārtiem un 41 rezultatīvu piespēli bija 9. rezultatīvākais aizsargs.

Josi divas reizes piedalījies NHL Visu zvaigžņu spēlē (2016. un 2019. gadā), kā arī palīdzējis Šveicei izcīnīt sudraba medaļas pasaules čempionātos 2013. un 2018. gadā.

Latvijas pretiniece Šveice uz 2019. gada pasaules čempionātu ieradusies ar 4  spēlētājiem, kuri pārstāv NHL klubus:

  • aizsargi Janniks Vēbers un Romāns Josi (abi - Nešvilas "Predators"),
  • uzbrucēji Kevins Fiala (Minesotas "Wild") un Niko Hišīrs (Ņūdžersijas "Devils").

Fiala turnīra pirmajā mačā pret Itāliju guva 3 vārtus un veica 1 rezultatīvu piespēli, bet Hišīrs un Vensāns Praplāns atzīmējās ar 1+2, savukārt vārtsargs Reto Berra atvairīja visus 19 pretinieku metienus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu