Krievijas izlases aizsargs Zadorovs: Girgensons čempionātā spēlē? (4)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Ņikita Zadorovs
Ņikita Zadorovs Foto: TVNET

Krievijas hokeja izlases aizsargs Ņikita Zadorovs nezina kādā sastāvā pasaules čempionātā (PČ) spēlē Latvijas valstsvienība un nav sekojis līdzi līdzšinējai turnīra gaitai. Viņš pavisam nesen pievienojās savai valsts komandai, steidzot palīgā no Ziemeļamerikas. 

"Par Latvijas izlasi es nezinu vispār neko," portālam TVNET sacīja Zadorovs. "Nemāku teikt, vai tā šogad ir stipra komanda. Ja godīgi, es nezinu nevienu spēlētāju Latvijas izlasē. Girgensons [Zemgus] čempionātā spēlē?"

Girgensons šogad Latvijas izlasi Bratislavā nepārstāv. 

Krievijas valstsvienība, kuras sastāvā šogad pulcētas daudzas Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznes, svētdien izcīnīja otro uzvaru turnīrā, ar rezultātu 5:0 sakaujot Austrijas hokejistus. 

24 gadus vecais Zadorovs pret Austriju aizvadīja savu pirmo maču čempionātā. Uz ledus viņš pavadīja 13 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. 

 

"Jā, vienīgais, kuru no latviešu hokejistiem es zinu, ir Zemgus. Vairāk nevienu. Neesmu sekojis līdzi nevienai turnīra spēlei. Pats spēlēju Ziemeļamerikā un ne Latvijai, ne čempionātam līdz šim neesmu pievērsis uzmanību," neslēpa 196 centimetrus raženais aizsargs. 

Zadorovs šo sezonu aizvadīja Kolorado "Avalanche" sastāvā, regulārajā čempionātā 70 spēlēs izceļoties ar septiņiem vārtu guvumiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. 12 Stenlija kausa izcīņas spēlēs ar rezultativitāti neatzīmējās. 

"Atceros, ka Latvijas izlasi agrāk trenēja Teds Nolans. Vairāk man informācijas par jūsu valsts hokeju nav," teica Zadorovs. 

Tikmēr Aleksandrs Ovečkins īsai sarunai ar TVNET laiku neatvēlēja, aizbildinoties, ka jāsteidzas. 

Latvija - Krievija pasaules čempionātā spēkiem mērosies 18. maijā. 

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu