Šveices un Vācijas hokejisti turpina uzvaru gājienu PČ spēlēs

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pie sarežģītas uzvaras Slovākijā notiekošajā pasaules čempionātā otrdien tika Šveices hokeja izlase, kas B grupas mačā Bratislavā ar 4:0 (1:0, 0:0, 3:0) pieveica Austriju.

Pasaules vicečempione Šveice līdz ar to guvusi trīs uzvaras trīs spēlēs un soļo pretī dalībai ceturtdaļfinālā.

Kad līdz pirmās trešdaļas beigām bija atlikušas 33 sekundes, Šveices izlase atklāja rezultātu - Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba uzbrucējs Kevins Fiala pretuzbrukumā divi pret viens rezultatīvi izmantoja lielisku partnera piespēli, raidot ripu vārtos.

Turpinājumā gan rezultāts nemainījās ilgu laiku. Lai gan Šveice uzbruka bīstamāk un tai piederēja pārsvars metienos, gūt vēl vienus vārtus neizdevās līdz pat 54.minūtei, kad pēc metiena no zilās līnijas un rikošeta 2:0 panāca Romāns Josi.

Vēl divas ripas Šveice austriešu vārtos raidīja pēdējās divās minūtēs, kad ar precīziem metieniem atzīmējās Filips Kuraševs un Svens Andrigeto, abiem izmantojot vairākumu.

Šīs spēles izskaņa gan manāmi aizkavējās, jo pēc otrajiem Šveices vārtiem pie šīs komandas soliņa plīsa apmales stikls, tāpēc pagāja laiks, kamēr to nomainīja.

B grupas dienas pirmajā mačā Latvija ar rezultātu 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) pieveica grupas pastarīti Itāliju.

B grupas kopvērtējumā Šveicei un Krievijai ir maksimāli iespējamie deviņi punkti trīs mačos, kamēr pa sešiem punktiem iekrājušas Čehija, Latvija un Zviedrija. Savukārt aiz pirmā piecinieka ir komandas, kas pie punktiem nav tikušas - Austrija, Norvēģija un Itālija.

Tikmēr Košices pilsētā A grupā otrdienas vakara spēlē Vācija gana droši ar rezultātu 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pieveica Franciju.

Vācija līdz ar to arī guvusi uzvaras visās trijās līdz šim aizvadītajās spēlēs, pavisam reāli pretendējot uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Pirmā vārtus guva Vācija, kuras rindās 18.minūtē atzīmējās Morics Zaiders, tomēr 25.minūtē ar lielisku metienu neizšķirtu panāca Damjēns Flerī. Tie gan izrādījās francūžu vienīgie vārti šajā cīņā, bet 34.minūtē vadību vāciešiem atjaunoja Matiass Plahta.

Savukārt vien trīs minūtes vēlāk Vācijas lielākā zvaigzne Leons Draizaitls panāca jau 3:1, bet pēdējās pamatlaika minūtes ievadā galarezultātu uzstādīja Korbinians Holcers.

Šīs grupas dienas pirmajā mačā Dānija ar rezultātu 9:0 (3:0, 5:0, 1:0) sagrāva Lielbritāniju.

A grupas kopvērtējumā līdere ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trīs mačos ir Vācija, kamēr septiņi punkti ir Somijas kontā. Ar sešiem punktiem seko Kanāda, kamēr pa pieciem iekrājušas Dānija un ASV, tām noslēdzot pirmo piecinieku. Sestā ar trim punktiem ir Slovākija, kamēr viens punkts ir Francijas, bet neviens - Lielbritānijas kontā.

Katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas iekļūs pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kamēr abas vājākās vienības atstās elites divīziju.

Uz augšu