Zviedrijas hokeja apskatnieks: Latvija mums vienmēr bijusi biedējoša pretiniece (1)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Zviedrijas izlases hokejisti
Zviedrijas izlases hokejisti Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā (PČ) Bratislavā pret pēdējo divu gadu turnīra uzvarētāju Zviedriju pirmdien piedzīvos zaudējumu, uzskata pieredzējušais "hockeynews.se" hokeja apskatnieks Matīass Eks. Ja uzvarēs, viņš būs pārsteigts.

"Latvijas izlase Zviedrijas komandai vienmēr bijusi viena no biedējošākajām pretiniecēm. "Domāju, tas ir saistīts ar smago darbu un latviešu hokeja mentalitāti," sarunā ar TVNET pauda Eks. "Tai ir arī lielisks līdzjutēju atbalsts. Līdzjutēji vienmēr bijuši vieni no skaļākajiem un kaislīgākajiem savas valsts izlases atbalstītājiem. To es atceros jau kopš sava pirmā pasaules čempionāta 2001. gadā Ķelnē. Līdzjutēji ir daļa no komandas panākumiem."

Boba Hārtlija vadītā Latvijas valstsvienība ar allaž spēcīgo Zviedriju Ondreja Nepelas arēnā spēkiem mērosies pirmdien plkst. 17.15. 

Zviedrijas izlases pieteikumā pasaules čempionātam ir 21 Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs. 

 

"Zviedrijas sastāvā ir daudz NHL spēlētāju, vadošās maiņas izskatās tiešām ļoti spēcīgas, arī aizsardzības līnija. Protams, gaidu, ka Zviedrija mačā pret Latviju izcīnīs uzvaru. Grūti gan prognozēt rezultātu, bet tas varētu būt ar trīs vai četru ripu starpību. Jā, maiņas mums izskatās gana solīdi, un būšu pārsteigts, ja nespēsim uzvarēt Latvijas valstsvienību," neslēpa pieredzējušais hokeja apskatnieks. 

Eks Slovākijā atrodas jau savā 17. pasaules čempionātā. 

Viņš arī norādīja, ka ļoti būtisks Latvijas izlasei būs vārtsarga sniegums. 

"Zviedrijas komandas sastāvā ir tādi vīri kā Patriks Hērnkvists (Pitsburgas "Penguins"), Gabriels Landeskogs (Kolorādo "Avalanche"). Viņi abi ir labi izpildītāji pretinieka vārtu priekšā," uz zviedru bīstamākajiem spēkiem norādīja Eks. 

Patriks Hērnkvists (no labās)
Patriks Hērnkvists (no labās) Foto: EPA/Scanpix

Žurnālists uzskata, ka uz papīra tomēr spēcīgākais sastāvs pasaules čempionātā sapulcēts zvaigžņotajai Krievijas izlasei. 

"Svarīgs moments ir, vai Krievijas hokejisti spēs rast kopīgu ķīmiju un kā tas strādās uz ledus. Par to gan es neesmu tik pārliecināts, lai gan pret Čehijas izlasi [3:0] viņi parādīja savu spēku. Turklāt Čehija pieveica Zviedriju," sacīja Eks. "Redzēsim, kā būs. Grupas turnīrā mums ar Krieviju būs noslēdzošā spēle."

Latvijas izlase pasaules čempionātos pret Zviedriju izcīnījusi vienu uzvaru, vienu reizi spēlējusi neizšķirti un piedzīvojusi 13 zaudējumus. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu